Hlavní obsah

Karlovy Vary doma nepustily šanci, zopakují si finále se Slavií

KARLOVY VARY

Finále hokejové extraligy bude mít stejné obsazení jako loni. Karlovy Vary udržely domácí neporazitelnost v letošním play-off a po sobotní výhře 4:1 nad Spartou tak zvítězily v celé sérii 4:2 na zápasy, čímž mají zajištěnu reprízu boje o titul s mistrovskou Slavií. Finále začne v pátek 3. dubna na karlovarském ledě, protože pražská O2 Arena je v tomto termínu vyhrazena pro volejbalovou Ligu mistrů.

Článek

Sparťané si chtěli vynutit sedmý zápas na svém ledě, jenže skvěle chytajícího Mensatora dokázali překonat pouze jednou, zatímco domácí Energie byla v koncovce daleko efektivnější. Varům v sestavě chyběl obránce Němec, který v minulém utkání utrpěl otřes mozku. Byla to pro něj první absence za poslední tři sezóny, spoluhráčům ale držel alespoň palce z hlediště. Naopak za Spartu nastoupil i Pilař, jehož disciplinární potrestání žádaly Vary za neodpískaný faul ve třetí třetině pátého duelu.

„Námitka Karlových Varů byla oprávněná, Pilař skutečně fauloval. Šlo o zákrok loktem na hlavu Pecha, který sudí Šindler se Šírem přehlédli. Jejich pochybení ale spadá do kompetence komise rozhodčích, my jen došli k závěru, že nebudeme Pilaře trestat zákazem startu,“ řekl k tomu šéf disciplinárky a ředitel extraligy Stanislav Šulc.

Výhru pojistili Skladaný s Milanem Procházkou

Karlovarští začali před bouřlivou diváckou kulisou s velkou chutí a od prvního střídání ohrožovali sparťanskou branku. Kristkova střela mezi betony jim záhy přinesla vedení. Časté fauly pak kouskovaly hru. Domácí přečkali 48 sekund dvojitého oslabení, v pokračující přesilovce Sparty však Kratěna našel přihrávkou volného kapitána Výborného, který trefil odkrytou část branky.

Jen tři útoky točící Pražané měli bruslařsky trochu navrch, jenže neproměňovali šance a nakonec byli rádi za nerozhodný stav po první třetině, protože Vary v jejím závěru hrály přes minutu v pěti proti třem a při Pechově střele zvonila tyčka.

Další přesilovka domácím už vrátila vedení. Po vyšachování bránících hráčů, z nichž Langhammer kulhal po bolestivé ráně pukem do kotníku, Skuhravý přihrál Proškovi a ten pálil přesně k tyči. Vyrovnání měl vzápětí na hokejce Ton, zblízka ale trefil jen tyč.

Podobně dopadl na druhé straně Košťál, karlovarští hokejisté se ale při vědomí náskoku soustředili víc na obranu a čekali na útočné příležitosti. Ve 48. minutě se taková nabídla Melenovskému, z jeho přihrávky Skladaný zvýšil na 3:1.

Domácí už měli navrch i silově, sparťané těžko zvedali hlavu a nešly jim ani přesilovky. K sobotnímu konci sezóny je nasměrovala trefa karlovarského Milana Procházky. Zcela zaplěný stadión už dlouho před koncem vstoje apaludoval svým miláčkům, kteří si skandování "Hoši děkujeme" vyloženě užívali.

Semifinále ČP play-off O2 extraligy - 6. zápas
Karlovy Vary - Sparta 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)on-line
Branky: 3. Kristek, 26. Prošek, 48. Skladaný, 51. M. Procházka - 11. Výborný.
Karlovy Vary: Mensator - Řezníček, Duben, Mudroch, Prošek, Bombic, Čutta - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Milan Procházka, Melenovský, Skladaný - Pech, Sailer, Dej - Zaťovič, Kristek, Hluchý. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.
Sparta: Přikryl - Pilař, Gulaši, Vykoukal, Jan Hanzlík, L. Procházka, Černošek - D. Výborný, Broš, Kratěna - Ton, Langhammer, Netík - Hromas, Koreis, Podlešák. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Konečný stav série: 4:2 (zápasy 2:5, 3:2, 5:3, 5:2, 1:2, 4:1)
Program finále play-off
Pátek 3. dubna - 1. zápas: Karlovy Vary - Slavia Praha, sobota 4. dubna - 2. zápas: Karlovy Vary - Slavia Praha, úterý 7. dubna - 3. zápas: Slavia Praha - Karlovy Vary, středa 8. dubna - 4. zápas: Slavia Praha - Karlovy Vary, pátek 10. dubna - případný 5. zápas: Slavia Praha - Karlovy Vary, neděle 12. dubna - případný 6. zápas: Karlovy Vary - Slavia Praha, úterý 14. dubna - případný 7. zápas: Slavia Praha - Karlovy Vary.
Všechny zápasy začínají v 17 hodin a přímým přenosem je vysílá ČT2.

Reklama

Související témata: