Hlavní obsah

Mladá Boleslav má v baráži mečbol

Mladoboleslavští hokejisté mají v barážové sérii mečbol. Na ústeckém ledě nepřipustili větší odpor ze strany severočeského celku a šli důsledně za třetím vítězstvím (3:1). „Bylo výborné, že jsme zase dali první gól. Od toho se zápas odvíjel. Po vedení 2:0 jsme hráli v pohodě a mohli jsme vyhrát i výrazněji,“ liboval si útočník David Vrbata, který zařídil klíčovou druhou branku svého týmu.

Článek

Skóroval hned po vhazování. „Zkouším to často v sezóně, ale málokdy se to povede. Tentokrát tam puk propadl a určitě nám tenhle moment hodně pomohl,“ komentoval svoji trefu. Odmítl ale předčasný jásot nad extraligovou záchranou. „Nemůžeme si myslet, že Ústí úplně rezignuje. Už nemají co ztratit a třeba se ještě vyhecují. Přesto bychom baráž rádi ukončili už v pátek,“ usmál se David Vrbata.

Jediným střelcem Ústeckých Lvů v barážovém seriálu je nejstarší hráč Pavel Janků, který koncem měsíce oslaví 40. narozeniny. Trefil se v pondělí i včera. „Moc mě ale mrzí, že nedáváme víc gólů. Je to tím, že Boleslav hraje výborně v obraně i v osobních soubojích. Jezdili jsme do zformované defenzivy. V poslední třetině jsme se zlepšili, ale to už bylo rozhodnuto. Boleslav je teď na koni a nám nezbývá, než vyhrát páteční zápas,“ přemítal ústecký útočník.

Asistent boleslavského trenéra Jiří Šejba při odchodu do kabin v návalu radosti rozbil tvrzené sklo u střídaček. Střepy zranily na oku jednoho člena bezpečnostní agentury.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice