Hlavní obsah

Vary udržely domácí neporazitelnost i ve finále, mají první výhru

PRAHA

Skvělou bilanci na domácím ledě potvrdili hokejisté Karlových Varů i ve finále letošního play-off. V prvním zápase série porazili pražskou Slavii 4:1 a na vlastním stadionu drží ve vyřazovacích bojích neporazitelnost. K vítězství tentokrát přispěli svými góly Pech, Kumstát, Zaťovič, a Němec. Druhý zápas finále se hraje v sobotu opět v Karlových Varech.

Článek

Po otřesu mozku v semifinále se do obrany Varů vrátil Ondřej Němec a už po pěti minutách finále se spoluhráči oslavoval první gól. V přesilové hře nahazoval puk od modré čáry, ten se odrazil od bránícího Kadlece k Pechovi číhajícímu u volné tyčky a domácí otevřeli brankový účet. Odpovědět mohli Endál s Mickou, ale zásluhou dobře bránícího Němce se Micka k přihrávce před branku nedostal včas.

Slavia si vypracovala také další vetší šance zápasu, ale karlovarský brankář Mensator byl proti tomu, aby se puk dostal za jeho záda. Neuspěl proti němu Hruška střelou z pravé strany a ztroskotal i Bednář, jenž se dostal ke střele mezi kruhy. Mensator sklapl své betony včas a vzápětí si poradil i se střelou Micky.

Zucker a Vašíček dohráli

Od začátku druhé třetiny musela Slavia oželet služby obránce Vašíčka, jenž sestřelil Zuckera takovým způsobem, až mu odletěla helma. Karlovarský útočník skončil na nosítkách a rozhodčí kvalifikovali Vašíčkův zákrok vyloučením na pět minut a do konce utkání.

Vary na zvýšený důraz hostů odpověděly nejlepším možným způsobem. Kumstát v přesilovce vyrazil na zteč slávistické branky po pravé straně, nechal před sebou padnout obránce, a švihem dostal svůj tým do dvoubrankového vedení. Furch pak měl plné ruce i nohy práce při pokusech Hluchého a Procházky. Při střele Čutty v 37. minutě jej pak zachránila tyčka.

Další branka padla v 47. minutě. Hluchý ujel po pravé straně, skvěle přihrál před branku na dojíždějícího Zaťoviče a ten i přes zákrok hostujícího obránce dopravil v pádu puk za Furchova záda. Sedm minut před koncem navíc podruhé za Furchem zazvonila tyčka, tentokrát po výpadu Kristka.

Ojedinělá šance Slavie nastala v 57. minutě, kdy se puk po střele Tomicy ocitl těsně před brankovou čarou a do bezpečí jej odpálil Němec. V závěru měli hosté ještě na své straně přesilovou hru pět na tři a Sklenář úspěšně tečoval ránu Žižky od modré čáry. Při power play ale na konečných 4:1 upravil Němec.

Česká pojišťovna play-off hokejové O2 extraligy - finále
Energie Karlovy Vary - Slavia Praha 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)ON-LINE
Branky a nahrávky: 5. Pech (Němec, Dej), 27. Kumstát (Němec), 47. Zaťovič (Hluchý), 60. Němec (Košťál) - 60. Sklenář (Žižka, Sloboda). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 9:3, navíc Vašíček (Slavia) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4450 (vyprodáno).
Karlovy Vary: Mensator - Řezníček, Duben, Mudroch, Prošek, Bombic, Čutta, Němec - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Milan Procházka, Melenovský, Skladaný - Dej, Pech, Sailer - Zucker, Kristek, Hluchý - Zaťovič. Trenér: Josef Paleček.
Slavia: Furch - Kadlec, Vašíček, Drtina, Sloboda, Kolařík, Žižka, Špelda, Vyhlídal - Bednář, Červenka, Sklenář - Hruška, Beránek, Vondrka - Micka, Růžička, Doležal - Jelínek, Endál, Tomica. Trenér: Vladimír Růžička.
STAV SÉRIE: 1:0.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec