Hlavní obsah

Boleslav podruhé slavila na severu

ÚSTÍ NAD LABEM

Před rokem hokejisté Mladé Boleslavi slavili na ústeckém ledě postup do extraligy a včera si oslavy zopakovali. Tentokrát se radovali ze záchrany v nejvyšší soutěži, když severočeskému sokovi nepovolili v barážové sérii ani jediné vítězství.

Článek

„Loňská euforie byla větší, šlo o výjimečnou událost. Teď jsme brali setrvání v extralize jako povinnost vůči vedení klubu i našim fanouškům. Ústí ale kousalo, rozhodně přes něj nebyla snadné cesta,“ hodnotil kapitán mužstva Richard Král.

Pouhé dva góly v baráži inkasoval brankář Marek Schwarz. „Soupeř srdnatě vzdoroval, záchrana nebyla jednoduchá. Kluci v obraně mi hodně pomáhali. Ten poslední zápas byl nejtěžší. Dlouho se hrálo bez branek a hlavně v první třetině nám ústečtí útočníci hodně zatápěli. Ale jsme rádi, že to máme za sebou. Pro mě je to asi největší úspěch v tuzemské kariéře, protože na rozdíl od titulu se Spartou před třemi lety, kdy jsem ale nechytal, jsem se na udržení extraligy pro Boleslav sám podílel,“ líčil třiadvacetiletý  gólman.

Střeleckým trumfem Středočechů v baráži byl Michal Důras, který dal čtyři góly. „Nejdůležitější byl ten ve druhém zápase v prodloužení, kdy jsme měli i štěstí. V sérii jsme utekli na 2:0 na zápasy, což se ukázalo asi jako rozhodující faktor. Celkově jsme prokázali větší produktivitu a fantasticky nás držel Marek Schwarz. Moje branka ve čtvrtém utkání byla i dílem náhody, ale šli jsme důsledně za vítězstvím,“ vykládal boleslavský útočník.

Reklama

Související témata: