Hlavní obsah

Karlovy Vary - Slavia 1:5Slavia přerušila domácí neporazitelnost Varů a ve finále srovnala krok

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Bednář 0 : 1
25. Doležal 0 : 2
26. Skladaný 1 : 2
28. Bednář 1 : 3
35. Vondrka 1 : 4
52. Sloboda 1 : 5

PRAHA

Scénář z předchozích sérií letošního play-off dál úspěšně napodobují hokejisté Slavie. Po nezvládnutém prvním duelu se i ve finále v Karlových Varech rychle vzchopili a srovnali na 1:1. Čtvrtfinále i semifinále pak už z tohoto stavu dotáhli slávisté do vítězného konce. Dvěma góly se blýsknul hostující forvard Jaroslav Bednář. Série se tak přesouvá do Prahy, kde bude na programu další duel v úterý.

Článek

„Já nechápu, proč ty první zápasy máme tak špatné, jako bychom se vždycky rozehráli až v tom druhém,“ divil se i slávistický kouč Vladimír Růžička.

Úvodní část byla třetinou trestných střílení. První si ozkoušeli domácí, když slávistický gólman Neruda upustil hokejku, ale Řezníček s poskytnutou výhodou nenaložil dobře. To slávistický kanonýr už nájezd nařízený po háčku na Endála s přehledem proměnil.

Ve druhé třetině nehráli Pražané disciplinovaně, celkem pětkrát se ocitli na trestné lavici, přesto ji vyhráli 3:1! Pomohly jim k tomu hrubky domácích, Doležalově trefě předcházel kiks Proška, vyhození Mensatora zase zachytil nejlepší muž utkání Červenka a nabídl gól Vondrkovi. „Těch hrubek jsme udělali vážně moc, navíc jsme nebyli tak živí jako v prvním zápase,“ mrzelo karlovarského asistenta Mikuláše Antonika.

Druhé finále Karlovy Vary vs. Slavia Praha
Energie Karlovy Vary - Slavia Praha 1:5 (0:1, 1:3, 0:1)ON-LINE
Branky a nahrávky: 26. Skladaný (Melenovský, Milan Procházka) - 13. Bednář z tr. střílení, 25. Doležal (Beránek, P. Jelínek), 28. Bednář (Červenka, Drtina), 35. Vondrka (Červenka), 52. Sloboda (Beránek, Doležal). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek - Bláha, Kostka. Vyloučení: 7:11. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4450 (vyprodáno).
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Řezníček, Mudroch, Prošek, Duben, Čutta - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Milan Procházka, Melenovský, Skladaný - Dej, Pech, Sailer - Zaťovič, Kristek, Hluchý. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.
Slavia: Neruda - Kadlec, Špelda, Kolařík, Žižka, Sloboda, Drtina - Bednář, Červenka, Vondrka - Micka, Beránek, Doležal - D. Hruška, Endál, Sklenář - P. Jelínek, V. Růžička ml., Tomica - M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.
STAV SÉRIE: 1:0

Reklama

Související témata: