Hlavní obsah

Potvrzeno: Liberec bude trénovat slávistický asistent Kalous

Mise Jiřího Kalouse asistenta slávistického kouče Vladimíra Růžičky v pražské Slavii je u konce. Vedení Bílých Tygrů v pondělí definitivně potvrdilo informaci Sport.cz z minulého týdne, že od příští sezóny usedne Kalous na lavičku Severočechů. Současný trenér Filip Pešán se posune na pozici asistenta. Kalous podepsal s klubem smlouvu do konce dubna 2010.

Článek

"Respektovali jsme, že Slavia je stále ve hře o titul, a chtěli zprávu oznámit až po konci finále," uvedl v pondělí v tiskové zprávě generální manažer Liberce Ctibor Jech. "To bylo ostatně v zájmu obou stran. Po dnešním vyjádření slavistického kouče Růžičky v médiích jsme se však rozhodli potvrdit angažování trenéra Kalouse v našem klubu," dodal Jech.

Podle Kalouse šlo o překvapivou nabídku. "Byli jsme sice domluveni s Vláďou Růžičkou na pokračování, ale asi už pomalu uzrál čas posunout se dál a stát se hlavním trenérem," řekl Kalous ČTK. "Nebylo to jednoduché rozhodování. Na druhou stranu je to možnost udělat další krůček v kariéře," dodal.

Na lavičce sešívaných působil chomutovský rodák od roku 2002. V ročníku 2002/03 slavil Kalous s pražským celkem první titul. Naposledy se radoval v minulém ročníku, když Slavia porazila Karlovy Vary 4:3 na zápasy. U A týmu měl na starosti plánování a přípravu tréninkového procesu, individuální práci s hráči, individuální tréninkové plány a kondiční přípravu.

V úterý čeká Kalouse v pocizi slávistického asistenta třetí utkání finále extraligy. Slavia přivítá na svém ledě za stavu 1:1 na zápasy Karlovy Vary. Pešán bude rovněž i nadále působit v klubu Bílých Tygrů na pozici asistenta generálního manažera. "Známe se sice jen jako soupeři, ale bez problémů jsme se domluvili," uvedl Kalous.

Reklama

Související témata: