Hlavní obsah

Hokejový kouč Hadamczik nakonec zůstává ve Vítkovicích

OSTRAVA

Trenér Alois Hadamczik povede hokejisty Vítkovic i v příští extraligové sezóně. Šestapadesátiletý kouč, který po sezóně zvažoval odchod, v pondělí své definitivní rozhodnutí oznámil na oficiálním klubovém webu.

Článek

Bývalý reprezentační kormidelník měl na stole konkrétní nabídku z bundesligového Kolína nad Rýnem, ale nakonec se rozhodl dále plnit tříletou smlouvu v ostravském klubu. "Jsem z tohoto regionu a i to hrálo roli. Jsem rád, že můžu působit u tohoto mužstva. Je tady spousta lidí, kteří mi věří a společně můžeme udělat velký kus práce," řekl Hadamczik pro vítkovické internetové stránky.

Kouči, který letos Vítkovice po dvou letech znovu dotáhl do play off, napomohla v rozhodování skutečnost, že kádr by neměl být výraznějším způsobem oslaben. A to i přesto, že klub v minulém týdnu potvrdil, že vzhledem k ekonomické recesi půjde s rozpočtem o čtvrtinu dolů. "Jednali jsme s lídry týmu a mile mě překvapilo, že situaci pochopili. Z jejich strany byla znát velká vstřícnost a každý ustoupil ze svých požadavků," uvedl Hadamczik, který před nedávnem připustil, že v případě odchodu klíčových hráčů by se sám zabýval stejnou variantou.

Někdejší kouč Sparty či Třince chce v další sezóně s mužstvem dosáhnout na lepší výsledek. Letos Vítkovice skončily ve čtvrtfinále, když v sérii se Slavií nevyužily vedení 3:1 na zápasy a po třech porážkách za sebou nakonec vypadly. "Tým prakticky nedozná změn. Zdravé jádro zůstane, a pokud někdo odejde, přijde odpovídající náhrada. Chceme tým udržet pohromadě, abychom dosáhli lepšího výsledku než letos," upozornil Hadamczik.

Reklama

Související témata: