Hlavní obsah

Šindel: Úkol jsem s Boleslaví splnil, odcházím s čistým štítem

PRAHA

S hokejisty Mladé Boleslavi se dokázal coby sportovní manažer dostat do extraligy a poté klub udržet v premiérové sezóně mezi elitou. Řeč je o Jaromíru Šindelovi, jemuž vedení středočeského klubu řeklo v pondělí "sbohem" a neprodloužilo s ním kontrakt. "Skončila mi smlouva a klub se takto rozhodl, zítra si dám s mužstvem oběd a tím mé působení v klubu končí," řekl Sport.cz Šindel.

Článek

"Měl jsem za úkol udržet tým v extralize, což jsem dokázal," uvedl Šindel v rozhovoru pro Sport.cz. "Sportovní cíl jsem splnil, i když jsem z ředitelského místa musel jít nakonec na střídačku," připomněl svou trenérskou funkci, kterou převzal na konci prosince 2008 po Jiřím Šejbovi. V pozici sportovního manažera nahradí Šindela šéftrenér boleslavské mládeže Luděk Bukač mladší, v jehož kompetenci bude také nové obsazení trenérského postu.

Nováček extraligy se po vydařené baráži proti Ústeckým Lvům udržel v české nejvyšší soutěži a může pomýšlet na další extraligovou sezónu. "Odcházím s čistým štítem," komentoval Šindel úspěch v baráži, kterou Středočeši vyhráli 4:0 na zápasy a zopakovali tak loňský výsledek, po kterém tým postoupil do extraligy přes Ústí nad Labem.

"Po utkání s Ústím, jsem hráčům poděkoval a zítra se s nimi rozloučím u oběda," prozradil devětačtyřicetiletý bývalý gólman. O svém budoucím angažmá zatím jasno nemá. "Je strašně brzy, dnes v poledne jsme se sešli a vše proběhlo velmi rychle," přiblížil Šindel. "Zájem z jiných klubů byl a je stále. V hlavě mám něco promyšleného, ale nechám si to pro sebe," dodal na závěr.

Reklama

Související témata: