Hlavní obsah

Pardubice letos berou jen titul

PARDUBICE

S neskrývanými ambicemi dobýt po 15 letech nejvyšší metu v české extralize vstoupí do následující sezóny hokejisté Pardubic. Z kádru, který v minulém ročníku vybojoval stříbrné medaile, nikdo neodešel a navíc útočnou fázi posílili zkušený Jiří Dopita a slovinský střelec Tomaz Razingar.

Foto: ČTK/Michal Doležal

Loni skončili Pardubice těsně pod vrcholem, když nestačili na Slavii. Letos chtějí titul.

Článek

"I z tohoto hlediska musíme roli favorita přijmout," říká trenér Miloš Říha, který má ale v týmu náhle velký přetlak kvalitních útočníků. "V nejbližší době zúžíme kádr a ti, kteří se do něj nedostanou, budou moci odejít na hostování," upozorňuje kouč na osud, který zřejmě postihne renomované extraligové hráče Pospíšila (zřejmě Třinec), Rolínka (Litvínov) či Tvrdíka (Karlovy Vary).

Ideální sestava
A. Svoboda - Pácal, Duben, M. Sýkora, Mudroch, A. Novotný, Čáslava, Zábranský, Podhradský - P.Sýkora, Blažek, Lubina, - Kudrna, Janecký, Divíšek, - Mrázek, Dopita, Pištek- Koukal, Kolář, Průcha - Razingar.

Zatím nemá místo v sestavě ani reprezentant Mikeska, který teprve zahájí trénink po vleklých virových problémech. "Ještě sice čeká na výsledky posledních testů, ale už by to mělo být v pořádku," doufá Říha, který musí v týmu skloubit hru řady osobností. "Neviděl bych v tom problém, spíš je to škola pro ostatní hráče. Musíme se ale připravit, že se proti nám všichni budou chtít za každou cenu vytáhnout," odhaduje Říha, který tento rok volil formu kratší a intenzivnější přípravy zpestřené i prvenstvím na turnaji ve Švýcarsku a vítěznou generálkou 6:2 nad Spartou na ledě v Hlinsku.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín