Hlavní obsah

Kumstát: Snad Pepu Řezníčka přemluvíme i na další rok

V letošním play-off se sice Petr Kumstát trefil v normální hrací době do branky teprve třikrát, ale jeho gól ve třetím utkání finále nasměroval Karlovy Vary k důležité druhé výhře a vedení v sérii 2:1. Navíc se jedna z největších hvězd Energie dokázala prosadit i při závěrečných samostatných nájezdech. "Je jedno, kdo dává góly. Vyhráli jsme a v sérii vedeme, to je skvělý," zářil po zápase.

Článek

Po nevydařeném zápase doma jste urvali vítězství na ledě v Praze, musíte být spokojeni?

Jako mužstvo jsme dneska hráli výborně. Sice mi to tam spadlo, ale jak jsem říkal už minule: je jedno, kdo dává góly. Vyhráli jsme na nájezdy a vedeme 2:1 na zápasy, takže skvělý.

První gól jste zařídil šikovným únikem obraně Slavie...

Viděl jsem, jak všichni odjeli dopředu a obránci byli na červené. Tak jsem si říkal, že bych se kdyžtak stihl ještě vrátit. Mensi pak vyrazil puk a Pepa Řezníček mě nádhernou nahrávkou našel. Udělal to perektně, doufám, že ho na příští rok ještě přemluvíme (smích).

Nebál jste se, že by to mohlo být postavení mimo hru?

O tom jsem ani nepřemýšlel. Spíš jsem dával pozor, abych ten puk chytl. Byla to taková „žába“, ale přistála mi přesně na hokejce.

Hrálo se poměrně opatrně z obrany, vyčkávali jste právě na takovou příležitost?

Nejdřív to bylo možná takové opatrné. Ale od druhé třetiny už se hrálo nahoru dolů, akorát nepadaly góly. Jde zkrátka o hodně a obě mužstva k tomu tak přistupují.

V zápase jste nakonec překonal brankáře dvakrát, uspěl jste i v nájezdech. Vrací se vám střelecké sebevědomí?

Nechtělo se mi vymýšlet nic zvláštního. Nejdřív jsem zkusil rychlou střelu a vyšlo to, při nájezdech mě pak kluci přemlouvali, ať vyzkouším svoje provedení, které mi celkem vychází.

Mohl jste rozhodnout už v prodloužení, ale rozhodčí nepískli při vaší šanci faul. Hodně jste se tam rozčiloval...

Rozhodčí tvrdil, že mě ten hráč sekl přes nohy, ale já myslím, že bylo jasně vidět, že mě sekl přes ruce a mělo být další trestné střílení. Naštvalo mě to.

Co vám proběhlo hlavou, když Slavia tři minuty před koncem vyrovnala?

Byli jsme zklamaní, protože předtím jsme ubránili spoustu přesilovek a jedna rozhodující se nám pak nepovedla. Byla to škoda, ale člověk na to musí hned zapomenout a hrát dál.

V čerstvé nominaci reprezentace jste se ocitl sám bez Skuhravého, překvapilo vás to?

Abych se přiznal, tak já jsem to ani nepostřehl. Včera jsme jeli sem a ani na internet jsem se nedíval. Tohle jde tak trochu mimo mně.

Reklama

Související témata: