Hlavní obsah

Po Šindelovi převezme Mladou Boleslav kouč Čermák

Hokejisty Mladé Boleslavi bude v příští sezóně trénovat Vladimír Čermák. Dosavadní kouč prvoligových Benátek nad Jizerou, který působil v minulosti i jako asistent v Liberci, podepsal s vedením nejhoršího celku letošní extraligy roční smlouvu.

Článek

Pětapadesátiletý Čermák nahradí na postu hlavního kouče Jaromíra Šindela, jenž tým vedl ve druhé polovině sezóny společně s Jiřím Šejbou a Leo Gudasem. Zda budou oni u týmu pokračovat, zástupci klubu neuvedli, blíže se k tomu nechtěl vyjádřit ani samotný Čermák.

"Sportovní manažer Boleslavi je mimo republiku a ještě spolu musíme dořešit řadu věcí. Nerad bych se k tomu teď vyjadřoval," řekl Čermák ČTK. Sportovnímu úseku středočeského klubu nově šéfuje Luděk Bukač mladší, jenž je v zámoří a do Česka by se měl vrátit po Velikonocích.

Šéf klubu Jan Plachý ale v rozhovoru pro hokej.cz uvedl, že Šejba bude u mužstva jako Čermákův asistent pokračovat.

Benátky přešly přes Chrudim, vypadly s Ústím

Čermák působil od roku 2006 jako asistent v Liberci, nejprve s Josefem Palečkem a poté s Dušanem Gregorem. Loni v říjnu byl stejně jako slovenský kouč od týmu odvolán a poté se stal trenérem farmy Tygrů v první lize. Benátky nad Jizerou dovedl do play off, ve kterém jeho tým nečekaně vyřadil v osmifinále Chrudim. Následně Benátky nestačily na Ústí nad Labem.

"Po sezóně jsem dostal několik nabídek. Mimo jiné od Liberce, abych pokračoval dál v Benátkách. Nakonec ale byla nejzajímavější ta z Mladé Boleslavi," uvedl Čermák, který osobně sledoval své budoucí svěřence již v baráži proti Ústí nad Labem. "Stejně tak jsem sledoval extraligu a například teď budu sledovat finále na Slavii. Baráž navíc byla blízko. Je ale pravda, že si člověk alespoň udělá obrázek," dodal Čermák.

Barvy Mladé Boleslavi bude i nadále hájit kapitán Richard Král. Útočník, který v květnu oslaví 39. narozeniny, podepsal s klubem novou roční smlouvu.

Reklama