Hlavní obsah

Hokejisté Zlína chtějí mít ve Vsetíně svůj farmářský tým

ZLÍN

Bývalí velcí hokejoví rivalové Zlín a Vsetín se chystají úzce spolupracovat. Extraligový tým RI Okna Zlín ve středu oznámil, že by rád ve Vsetíně měl své farmářské mužstvo.

Článek

"Rozhodujícími důvody, proč jsme oslovili Vsetín, jsou mimo jiné minimální vzdálenost od Zlína. Svou roli hrál také divácký zájem o hokej ve Vsetíně, předpoklad dlouhodobé spolupráce a očekávaná podpora města vsetínskému klubu a tím i tomuto projektu," uvedl generální manažer zlínského klubu Miroslav Michalovský. Hokejisté Vsetína, šestinásobného mistra extraligy, kterou opustili z ekonomických důvodů, se v letošní sezoně neprobojovali do finále druhé ligy. V semifinále podlehli Šumperku 2:3 na zápasy. V základní části druhé ligy skončili pátí.

Mezi pěti základními body spolupráce je zlínská nabídka pomoci Vsetínu do první ligy a současně se pokusit vybojovat i postup juniorů do extraligy. Zlín chce mít možnost ovlivnit jmenování hlavního trenéra vsetínského klubu s částečným podílem na jeho odměně. Nabízí hráčskou výpomoc, která by vedla k postupu do první ligy a vzájemnou výměnu hráčů podle aktuální potřeby obou klubů.

Jednatel hokejistů Vsetína Stanislav Pavelec i sportovní ředitel Alexej Jaškin projevili o projekt, který by měl začít fungovat už od příští sezóny, zájem. Nyní se budou dolaďovat podrobnosti.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články