Hlavní obsah

Sparta angažovala Hynka, podepsal roční smlouvu

PRAHA

Pražská Sparta má nového trenéra. Neúspěšného semifinalistu letošního ročníku extraligy povede Pavel Hynek, jenž doposud koučoval Plzeň. Osmatřicetiletý trenér podepsal s klubem smlouvu na jeden rok bez možnosti opce. "Věříme, že bude pro Spartu velkým přínosem," řekl pro oficiální stránky prezident klubu Viliam Sivek.

Foto: HC Sparta Praha

Pavel Hynek (na snímku uprostřed) podepisuje smlouvu se Spartou jako hlavní trenér. Vlevo prezident a předseda představenstva Sparty Viliam Sivek, vpravo generální manažer Petr Bříza.

Článek

U sparťanského kormidla nahradí Hynek trenéry Františka Výborného s Marianem Jelínkem, kteří působili u týmu tři a půl roku. "Pavel Spartu velmi dobře zná a to samozřejmě v našem rozhodování hrálo nemalou roli," uvedl generální manažer Petr Bříza k angažování bývalého kouče Plzně. Hynek se do pražského celku vrací po šesti letech. V letech 2000 a 2002 byl u zisku mistrovských titulů jako asistent Výborného respektive Václava Sýkory a v roce 2002 byl společně se Sýkorou odvolán.

"V jeho angažování na pozici hlavního kouče vidíme jako jednu z našich priorit koncepční zabudovávání mladých hokejistů do prvního mužstva," prozradil Bříza pro klubový web. "Očekáváme od něj, že dokáže prosadit své představy a vtiskne mužstvu atraktivní styl hokeje. Ve svých dřívějších působištích již mnohokrát dokázal, že je na to dostatečně silnou osobností," slibuje si Bříza od Hynka, který koučoval rovněž Litvínov či Znojmo.

Podle neoficiálních informací bude Hynkovým spolupracovníkem František Výborný. Klub však vše hodlá oficiálně potvrdit až v příštích dnech.

Na práci v holešovickém klubu se Hynek těší. "Všechno je teprve velmi čerstvé, a tak bych se nechtěl pouštět do nějakých velkých prohlášení. Mohu ale určitě říct, že se na práci ve Spartě velice těším," potvrdil pro stránky klubu. Sparta v letošním ročníku pod taktovkou Výborného, jenž trénoval mužstvo od listopadu 2005, vypadla v semifinále s Karlovými Vary 2:4 na zápasy.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec