Hlavní obsah

Kadlec zmátl i komentátora. Místo prázdné branky trefil jen tyč

PRAHA

Pominete-li výtečné ofenzivní schopnosti elitního karlovarského útoku, najít klíčový moment čtvrtého finále není zas tak složité. Slávisté ve třetí třetině za nepříznivého stavu 4:5 svého soupeře mohutně svírají, vytvářejí si řadu šancí. V té největší však nepochopitelně selhává zkušený obránce Kadlec, když střílí do prázdné branky a trefuje tyč. Západočeši obratem přidávají šestou trefu a místo vyrovnaného skóre je rozhodnuto...

Foto: www.hc-slavia.cz

Obránce Slavie Petr Kadlec

Článek

„Obrovská šance a Kadlec dává gól,“ křičel v televizním přenosu komentátor České televize Robert Záruba při momentu z 48. minuty. Ani se mu nelze divit, že kotouč již viděl v brance. Kadlec převzal puk na modré čáře a popojel si s ním vstříc Mensatorovi. Když na hranici kruhů napřáhl na znamení střely, karlovarský gólman šel okamžitě do rozkleku. Zkušený zadák ale nevypálil, a tak na něj po chvíli zívala úplně prázdná branka.

Jasný gól, zdálo se v té chvíli. Dvaatřicetiletý obránce ale místo odkryté klece nepochopitelně nastřelil jen pravou tyčku. „Času jsem měl spoustu,“ potvrdil po zápase Petr Kadlec. Jak je tedy možné, že tisíciprocentní příležitost gólem neskončila? „Nějak se mi to svezlo, šlo to do tyče a od ní ven,“ popisoval.

Mensator myslel, že je hotovo

„Přes kluky jsem gólmana neviděl, měl jsem před sebou jen prázdnou bránu. Nevěděl jsem tedy, jestli bude Mensator do branky skákat, proto jsem to nechtěl dávat doprostřed brány. Radši jsem mířil k tyči,“ doplnil Kadlec. Karlovarský brankář Lukáš Mensator byl okamžitě přesvědčen, že nastává průšvih.

„Viděl jsem Kadlece přes dva hráče přede mnou a já to zkusil levou stranou, zatímco on najížděl druhou. Takže jsem si říkal, že je hotovo...,“ vyprávěl po zápase již s úsměvem na tváři Mensator. V první moment si myslel, že Slavia srovnala na 5:5. „Slyšel jsem sice cinknout tyčku, ale myslel jsem, že se to odrazilo do brány! Ale naštěstí jsem vzápětí podle reakcí lidí poznal, že to asi gól nebyl.“

Kadlecovi se spoluhráči smáli

Slavia tak nejenže zásluhou Kadlecovy nemohoucnosti nesrovnala, z protiútoku Varů navíc inkasovala další branku. Ještě před obdrženým gólem už Kadlec věděl, že je zle. „Hned po té střele jsem to už tušil. Pak už to bylo klasické nedáš-dostaneš a 4:6. To už jsem věděl, že je to hodně špatný,“ přiznal slávistický zadák a shodl se s Mensatorem, že se jednalo o klíčový moment celého zápasu. „Mohlo to být 5:5 a stát se toho mohlo cokoliv. Takhle jsme prohrávali o dva góly,“ litoval Kadlec.

Po zápase působil zkušený bek až netradičně klidným dojmem. Jako by si z rozhodující situace nedělal těžkou hlavu. „Už teď mě to nestraší,“ říkal jen pár minut po konci zápasu. I jeho spoluhráči si z tragikomické situace nedělali těžkou hlavu. „Co na to říct? Kluci se mi pak v kabině jen smáli,“ prohlásil Kadlec s tím, že podobný okamžik ve své bohaté kariéře dosud nezažil.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice