Hlavní obsah

Jaromír Látal je novým funkcionářem hokejové Sparty

PRAHA

Sportovní oddělení hokejové Sparty Praha posílil bývalý hráč a zkušený funkcionář Jaromír Látal. „Ve Spartě bude zastávat nově vytvořenou funkci manažera pro sportovní rozvoj a zároveň bude sportovním ředitelem v Berouně, našem partnerském klubu v první lize," uvedl generální manažer Sparty Petr Bříza. Ve Spartě naopak končí sportovně-technický ředitel Miroslav Kuneš.

Foto: www.hcsparta.cz

Jaromír Látal při podpisu smlouvy s prezidentem Sparty Viliamem Sivkem (vlevo) a generálním manažerem Petrem Břízou.

Článek

„Na základě uzavření spolupráce s Berounem a dalších systémových změn v našem klubu jsme hledali člověka, který by pracoval pro Spartu a zároveň zajišťoval chod naší farmy v Berouně po sportovní stránce. Chceme smysluplně a koordinovaně využívat kádry obou klubů. Dále se Jaromír bude věnovat skautingu a podílet se na tvorbě kádru A-mužstva Sparty,“ přiblížil náplň Látalovy práce Petr Bříza.

Během hráčské kariéry odehrál Jaromír Látal v rudém dresu s „eskem“ na prsou šest sezón a ve Spartě v minulosti již pracoval u mládeže. V posledních letech zastával funkci sportovního manažera v Českých Budějovicích. Tam působil od roku 2005 a podílel se na postupech týmu do semifinále extraligy v předešlých třech sezónách. Na začátku ledna 2009 byl ale z funkce odvolán pro neuspokojivé výsledky Jihočechů.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín