Hlavní obsah

Průvan v libereckém týmu smetl šestici hráčů včetně Pletky se Zíbem

LIBEREC/PRAHA

Vedení Liberce ohlásilo odchody hned šestice hokejistů. Severočeský klub se nedohodl na dalším angažmá s útočníky Václavem Pletkou, Ondřejem Hruškou, Richardem Rapáčem, Stanislavem Procházkou a beky Lukášem Zíbem a Václavem Kočím. "Pletkovi se Zíbem vypršela smlouva, svoji roli hrála i ekonomická náročnost jejich kontraktů," uvedl generální manažer Ctibor Jech.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Obránce Liberce Lukáš Zíb (vpravo) opouští s další pěticí hráčů tým Liberce - ilustrační fotografie.

Článek

"V době ekonomické krize, která si vyžádala výrazné snížení rozpočtu, jsme dali přednost našim odchovancům," vysvětlil v tiskové zprávě generální manažer Bílých Tygrů svůj krok. "Pro náš klub odvedli v minulosti hodně práce, za kterou bych jim chtěl poděkovat," dodal k odchodu Pletky se Zíbem manažer Jech.

Hruška s Rapáčem dostali podle slov generálního manažera možnost hledat si nové angažmá jinde. "Do našeho kádru se v minulosti neprosadili a ani na naší farmě v Benátkách, kde měli patřit k nejlepším, se jim nedařilo," mrzelo Jecha, jenž se rozloučil také s útočníkem Stanislavem Procházkou a obráncem Václavem Kočím, jemuž vypršela smlouva.

"Během těch necelých 300 zápasů, které za nás Standa odehrál, většinou patřil ke klíčovým hráčům týmu, v liberecké historii mu patří významné místo," řekl Jech k dochodu pětatřicetiletého forvarda. "Kočímu skončila smlouva a vypršelo hostování, které měl od nás do Boleslavi. Hráč má dál zájem působit jinde než v Liberci," vysvětlil odchod libereckého odchovance.

Reklama

Související témata: