Hlavní obsah

Famózní obrat a karlovarské oslavy titulu neberou konce

KARLOVY VARY

Scénář jako od Alfreda Hitchcocka připravilo pro hokejové fanoušky šesté finále extraligy, v němž Karlovy Vary zvítězily 4:3 a získaly premiérový mistrovský titul. Slavia vedla po první třetině 3:0, ale ani to sešívaným nestačilo. Karlovarští stíhací jízdu završili vítěznou trefou Lukáše Pecha. „Neměli jsme co ztratit, obrovsky jsme se zvedli,“ pochvaloval si Pech po utkání.

Článek

Kdo si myslel, že se domácí po úvodní dvacetiminutovce zlomí, šeredně se spletl. Čin hodný mistra předvedli v neděli Západočeši. Neúnavně bojovali a odměnou jim byl obrat skóre na 4:3, čímž celou sérii ovládli 4:2 na zápasy a vrátili sešívaným loňskou finálovou porážku. „Klíčové byly dvě výhry v Praze,“ vypálil bez zaváhání Pech důvody letošního úspěchu.

„Dneska nás skvěle podržel Mensi (Lukáš Mensator), když dvě minuty před koncem zápasu vytáhnul fantastický zákrok,“ pochválil Pech domácího brankáře. „Všichni jsme hrdinové,“prohlásil autor vítězné trefy. „Nehoním statistiky, jsem rád, že jsme mistři!“ radoval se Pech a v pozadí rozhovoru duní vítězné chorály na stařičkém stadiónu, který prožil mistrovskou derniéru.

Oslavy budou do mrtva

Příští sezónu tak mužstvo Energie čeká Liga mistrů již v nové moderní aréně. „Uvidíme, jestli je budoucnost růžová,“ řekl po utkání kapitán Karlovarských Václav Skuhravý. „Oslavy vést nebudu, každý si je musí užít sám,“ prozradil Skuhravý. „Uvidíme, kdo to rozproudí, necháme tomu volný průběh,“ smál se třicetiletý forvard. „Když se oslavuje, tak do mrtva,“ dodala rozjařeně jedna z karlovarských věží.

Pražanům nezbývalo nic jiného, než se před svým soupeřem sklonit a pogratulovat k vynikajícímu výkonu. „Od druhé třetiny se nám bohužel nedařilo hrát naši hru,“ litoval slávistický útočník David Hruška, jenž otevřel skóre zápasu. „Klíčové bylo, že jsme inkasovali v oslabení,“ sypal si popel na hlavu slávistický forvard. „Vary se dostaly na koně a nám už se nepodařilo utkání udržet,“ přidal smutný slávista.

Konečné pořadí hokejové extraligy v ročníku 2008/09:
1. Energie Karlovy Vary, 2. Slavia Praha, 3. Sparta Praha, 4. Lasselsberger Plzeň, 5. Moeller Pardubice, 6. Litvínov, 7. RI Okna Zlín, 8. Vítkovice Steel, 9. Bílí Tygři Liberec, 10. Oceláři Třinec, 11. Mountfield České Budějovice, 12. Geus Okna Kladno, 13. Znojemští Orli (klub prodal po sezoně licenci na extraligu Kometě Brno), 14. BK Mladá Boleslav (klub se udržel v baráži).

Reklama

Související témata: