Hlavní obsah

Pech: Rozhodnout finále je úžasný pocit, jako hrdina se však necítím

KARLOVY VARY

Střelec vítězné trefy Karlových Varů v šestém utkání finále extraligy Lukáš Pech se sice jako hrdina necítí, ale jeho gól znamenal premiérový titul Západočechů. Sedmnáctou sezónu v nejvyšší soutěži tak Karlovy Vary pozlatily a nechaly zapomenout na loňské druhé místo. „Vítěznou branku si zatím nepřehrávám, ale určitě jednou budu. Nejsem hrdina, hrdinové jsme všichni!“ prohlásil po duelu Pech.

Článek

„Za stavu 0:3 jsme neměli být proč nervózní. Řekli jsme si, že nemáme co ztratit, zvedli jsme se, začali hrát více do těla,“ prozradil Pech pokyny po katastrofální úvodní třetině. „Rozhodnout finále je úžasný pocit,ale zatím mně to nedochází. Jednou mi to dojde a ocením to víc,“ řekl Pech, jenž svým gólem v 53. minutě rozpoutal zelené peklo a poslal domácí poprvé v zápase do vedení.

Bojovností a spolu s Mensatorem v brance si energetici titul vytrhnout z ruky nenechali. „Na konci jsem raději zalehnul puk. Klíčové bylo, že Mensi na konci zápasu vytáhnul zázračný zákrok a podržel nás,“ oddechl si Pech. „Série se určitě lámala dvěma výhrami v Praze. Tam jsme podali výborný výkon. Slavia má vynikající mužstvo a letos jednou dokázala sérii obrátit. Jsme rádi, že jsme neskončili jako Vítkovice,“ dodal pětadvacetiletý forvard.

Lukáš Pech dává čtvrtý gól Dominiku Furchovi ze Slavie a upravuje skóre na 4:3 pro Karlovy Vary.foto: ČTK/Michal Doležal

Do klubové kasy může dát i auto

S příspěvkem do klubové kasy za mistrovskou trefu si rodák z Jihlavy hlavu neláme. „Do kasy už můžu dát i auto, protože mi skončil leasing,“ prozradil Pech s úsměvem. „Největší oslava bude ve Varech. Rodiče mám v Jihlavě, takže tam určitě titul oslavíme také,“ dodal.

„Na jak dlouho se oslavy protáhnou se musíte zeptat kapitána. Uvidíme, kdo jak vydrží. Já moc ne, maximálně do jedné a už budu nalámanej,“ smál se. „Nejvíc vydrží Venca Skuhravý,“ prásknul na Pech kapitána mužstva. „Titul město hrozně spojí,“ doplnil Skuhravý. „Společným oslavám necháme volný průběh,“ odpověděl diplomaticky muž s „céčkem“ na prsou.

Reklama

Související témata: