Hlavní obsah

Karlovarští fanoušci slavili dlouho do noci, ale bez incidentů

Karlovarští fanoušci slavili historické vítězství svých hokejistů v extralize dlouho do noci. Po nedělní výhře 4:3 nad Slavií v šestém finálovém utkání zněly do půlnoci ulicemi města klaksony automobilů a restaurace v centru se zaplnily do posledního místa. I když byli strážníci i policisté ve střehu, žádné incidenty řešit nemuseli, řekl v pondělí ČTK mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta.

Článek

Policie měla pohotovost před začátkem zápasu, aby předešla případným střetům mezi fanoušky. Zůstala ale bez práce, k výtržnostem nedošlo. Smutní slávističtí fanoušci přijali porážku sportovně. "Loni jsme vyhráli my, letos zase vy. Hlavně když za námi zůstala Sparta. Prostředí tady bylo dobré, domácí fanoušci se k nám chovali slušně," uvedl jeden z příznivců Slavie.

Nejvíce práce po utkání měla dopravní policie, když se snažila korigovat dopravu v blízkosti zimního stadiónu. Dopravní zácpa však tentokrát nikomu příliš nevadila. Řidiči si krátili čas vytrubováním různých melodií, s nimiž vždy někdo začal a postupně se přidávali další. Většina z aut zamířila na průtah městem, kde projížděly kolony vozidel s vlajícími klubovými vlajkami.

Většina z restaurací, kde lidé obvykle sledují sport v televizi, byla už předem obsazená. Ještě kolem půlnoci procházela řada fandů, byť už zjevně oslavami unavená, po ulicích. Přesouvali se z lokálu do lokálu a připíjeli si na vítězství hokejistů. "Žádný výjezd, který by souvisel s hokejem, hlášený nemáme," uvedl mluvčí krajské záchranky Lukáš Hutta.

Reklama

Související témata: