Hlavní obsah

Gólman Energie Lukáš Mensator se nemůže dočkat, až vyrazí na golf

KARLOVY VARY

Gólman karlovarských hokejistů HC Energie Lukáš Mensator se nemůže dočkat, až si po dramatických bojích o extraligový titul zase zahraje svůj oblíbený golf. Teď ale bude muset cestu na hřiště v Olšových Vratech ještě odložit, protože ho patrně čeká mistrovství světa. Potom už určitě nenechá své hole dlouho zahálet a bude usilovat o vylepšení techniky i handicapu.

Článek

Motivací pro něj bude prý také fakt, že se dnes stal čestným členem Golf clubu Karlovy Vary, který patří k nejprestižnějším u nás. S ním byl takto oceněn i kapitán mužstva Václav Skuhravý. Brankář přesto tvrdí, že pro něj bude golf především zábavou a odreagováním. Jak úspěšný na greenu bude, to prý není zase tolik důležité. "Hrát jsem začal už před třemi lety, letos tedy vstoupím do čtvrté sezony," řekl ČTK Mensator.

Rychlý nástup jara vylákal golfisty ven ještě v době, kdy se bojovalo o hokejový trůn. Takže na hřiště Mensator alespoň na chvíli vyrazil i v této době. Sice hřiště neobcházel, ale alespoň odpaloval míčky na cvičné louce. "Je to výborné hlavně na to, aby si člověk vyčistil hlavu a odreagoval se. Golf je pro brankáře určitě také dobrý na to, aby se zdokonaloval v koncentraci. A ono odehrát celé hřiště také nějakou fyzičku vyžaduje," řekl.

Za obrovskou výhodu považuje, že si postavil domek v Andělské Hoře. Odtud to má na hřiště sotva pár stovek metrů. Říká, že to byl tak napůl záměr a napůl náhoda. Když hledal s manželkou parcelu, chtěli se hlavně vyhnout satelitům. A Andělská Hora byla ideální volbou i kvůli golfu. "I když času budu mít letos asi míň. Narodil se nám syn a musím se věnovat rodině. Manželka naštěstí také golf hraje, a tak snad bude mít pochopení," dodal.

Reklama

Související témata: