Hlavní obsah

Vnitřní síla dokáže divy, obdivuje Bombic karlovarský zlatý tým

Do Karlových Varů přišel obránce František Bombic z nedalekého Chomutova jako záplata na play-off. Hojil rány po vyřazení svého týmu z prvoligových vyřazovacích bojů, ale do rukou mu spadlo něco mnohem cennějšího - stal se součástí zlatého triumfu Karlových Varů. „Je to úžasný pocit,“ řekl Sport.cz zkušený zadák.

Foto: David Matula/www.klhchomutov.cz

Obránce František Bombic v dresu Chomutova

Článek

V extralize stihl František Bombic i přes svůj pokročilý věk odehrát pouze osmačtyřicet utkání za Litvínov. Přesto získal titul, na který někteří hokejisté nedosáhnou za celou svou bohatou kariéru. „Nenapadlo mě, že budu slavit titul české extraligy, přiznal Bombic, jenž 20. dubna oslaví dvaatřicáté narozeniny.

„Je to úžasný pocit. Musím poděkovat trenérům, kteří mě vytáhli z Chomutova a měli o mě zájem,“ řekl Bombic, jenž v dresu Energie odehrál v play-off extraligy šest duelů a připsal si jeden gól a čtyři plusové body. „Dali mi v těch pár zápasech šanci a jsem jim moc vděčný,“ dodal.

Silově vybaveného beka zaujala především vnitřní síla týmu. „Síla karlovarského kolektivu je neuvěřitelná a jsem strašně rád, že jsem poznal, že když má kolektiv vnitřní sílu, tak dokáže divy,“ prozradil jihočeský rodák, jemuž v Chomutově končí smlouva. „Všechno má v rukou agent, skončil mi kontrakt a jsem volný,“ dodal.

Na další angažmá zatím nemyslí. „Uvidím, s čím přijde agent a podle toho se rozhodnu. Teď si ale chci pořádně užít oslavy titulu,“ těšil se na „dovádění“ s pohárem pro mistra extraligy.

Reklama

Související témata: