Hlavní obsah

V Karlových Varech by v září mohli hrát hokejisté Floridy

PRAHA

Hokejisté Floridy Panthers by se v září mohli představit v Karlových Varech. Generální manažer mistra extraligy Miroslav Vaněk uvedl, že klub dostal od zástupců amerického celku nabídku k sehrání přípravného zápasu.

Článek

"Je pravda, že jsme dostali nabídku na utkání s Floridou, které by se mělo uskutečnit v září ve Varech. Celou záležitost v současné době řeší vedení města s majitelem klubu," uvedl dnes Vaněk v on-line rozhovoru na webu iDnes.cz.

Zápas by se mohl uskutečnit v nové aréně, která se v lázeňském městě dokončuje a bude slavnostně otevřena 19. června. "Jde o složitou a nákladnou záležitost. Osobně si netroufám tipovat, jak všechno dopadne," prohlásil Vaněk.

Tým Floridy se bude na na začátku září v Evropě připravovat na start nového ročníku NHL, který Pantery čeká v Helsinkách, kde se utkají v Chicagem. Zámořská soutěž začne potřetí v historiina "Starém kontinentu". Loni se úvodní duely konaly v Praze, kde se utkali hráči New York Rangers a Tampy, a ve Stockholmu, kde se bude hrát i letos.

Pokud se floridský klub opravdu v Karlových Varech představí, mohli by u toho být i čeští hráči. V letošní sezoně dres Panterů oblékali brankář Tomáš Vokoun a útočníci Radek Dvořák, Rostislav Olesz, Michael Frolík a Kamil Kreps.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice