Hlavní obsah

František Výborný zůstává ve Spartě jako asistent

PRAHA

Po deseti letech budou mít hokejisté Sparty Praha stejné složení trenérů jako při cestě za mistrovským titulem v sezóně 1999/2000. Jenom pravomoce budou prohozeny. Tentokrát bude hlavním koučem Pavel Hynek, asistenta mu bude dělat ještě nedávno vládce lavičky František Výborný. Úspěšný 55letý kouč se dohodl se Spartou na další spolupráci.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér František Výborný.

Článek

Nový hlavní kouč Pavel Hynek si při podpisu smlouvy se Spartou vymínil podmínku sám si vybrat svého asistenta. Při výběru se rozhodl pro Výborného, který roli asistenta přijal a navzájem se domluvili na navázání vzájemné spolupráce. "Přestože jsem věděl, že chce Franta odejít do Ruska, tak to bylo první jméno, které jsem vyslovil," přiznal Hynek v rozhovoru pro internetové stránky Sparty.

„On má týmu a celé organizaci klubu pořád co dát a já jsem chtěl k sobě někoho staršího, zkušeného a i klidnějšího, než jsem já. Důležité také bylo, jak se k tomu postaví on. Kdyby to ale nechtěl dělat, tak může poděkovat za nabídku a nemusí jí přijímat. O další nabídky by určitě neměl nouzi," pokračoval Hynek, kterému se ulevilo, když Výborný jeho nabídku přijal.

Oba společně působili ve Spartě v sezóně 1999/2000, kdy tým dovedli k zisku mistrovského titulu. Tehdy byl ovšem hlavním trenérem Výborný. „Může to vypadat zvláštně, že jde Franta dělat asistenta mě, když to předtím bylo obráceně, ale jde jednoduše o vývoj událostí. Jak říkám, kdyby nechtěl, tak do toho jít nemusí. Franta je spolu s doktorem Wohlem nejúspěšnější trenér v historii Sparty. Je to moje rozhodnutí a za ním si stojím. Já dávám hlavu na špalek,“ dodal Hynek na závěr.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články