Hlavní obsah

Dominátor je zpět, potvrdil návrat do Pardubic

PRAHA

Brankář Dominik Hašek je zpátky! Olympijský vítěz z Nagana již potřetí ve své kariéře oznámil návrat z hokejového důchodu. V úterý na tiskové konferenci v pražském hotelu Intercontinental ohlásil, že pro příští sezónu se dohodl na působení v extraligových Pardubicích. Čtyřiačtyřicetiletý gólman si za svůj mateřský klub znovu zachytá po čtrnácti letech.

Článek

„Jsem rád, že jsem mohl podepsat s nejhokejovějším klubem v republice,“ pochvaloval si dvojnásobný vítěz Stanley Cupu. S východočeským klubem podepsal Hašek roční smlouvu s následnou opcí. Je tedy možné, že ani příští sezóna nemusí být pro Dominátora tou poslední. „Po ní si spolu sedneme a uvidíme, co dál. Bude záležet na Dominikovi,“ přiblížil pardubický generální manažer Zbyněk Kusý.

Přestože v posledních dnech proběhly médii zvěsti, že o Haška kromě Pardubic mohutně usilují i další kluby, legendární brankář měl o svém novém angažmá od začátku jasno.

„Už před pár měsíci za mnou přišlo pardubické vedení s vážným zájmem. A záhy jsme se také dohodli,“ poodhalil Hašek. Finální detaily ovšem byly dopracovány až tento víkend. Kdyby záleželo na samotném brankáři, ke konečnému podpisu by došlo ještě později. „Chtěl jsem se naplno věnovat práci okolo Síně slávy českého hokeje. Kvůli vývoji událostí v médiích jsme se ale rozhodli oznámit to již nyní.“

Ostatní nabídky házel do autu

O nabídkách dalších mužstev, kterých podle Haška samotného bylo minimálně šest, vůbec neuvažoval. „Házel jsem je do autu, věděl jsem, že za žádný jiný klub hrát nebudu. Ostatním manažerům jsem dal najevo, že se o tom nebudu bavit,“ vysvětloval Hašek, proč dostali košem další vážní zájemci.

Angažování fenomenálního brankáře si nemůže vynachválit kouč pardubického Moelleru Václav Sýkora. „Je to mimořádná událost pro celý český hokej. Je to příchod obrovské osobnosti do kabiny. Pro nás pro příští sezónu je to veliká událost a motivace, abychom dosáhli ještě lepších výsledků než v loňské sezóně,“ vítá Haška s otevřenou náručí.

Lašák pravděpodobně zamíří do zahraničí

S Haškovým příchodem naopak v Pardubicích končí dosavadní brankářská jednička Ján Lašák. Slovenský gólman má ve smlouvě klauzuli, že v případě zájmu ze zahraničí jej klub uvolní. A podle Kusého toho Lašák využije. „Od jeho agenta vím, že ji hodlá využít.“ Generální manažer si pochvaloval, jak příkladně se Lašák k nastalé situaci postavil. „Přistoupil k tomu velmi pozitivně.“

Nyní se tak oči pardubických fanoušků budou upínat k Haškovi. A podle mnohých bude veterán znovu v excelentní formě. Fanoušci si na Dominátorovy výkony mohou dokonce už nyní vsadit. V nabídce sázkové kanceláře Tipsport nechybí počet vychytaných nul v základní části nebo počet odehraných zápasů. Tipsport dokonce vypsal kurs 5:1 na to, že se Hašek objeví v nominaci na zimní olympijské hry ve Vancouveru.

Hašek naposledy chytal v sezóně 2007/08 za Detroit, se kterým se radoval ze zisku dvou Stanley Cupů. V zámořské soutěži patřil k nejlepším brankářům všech dob. Dvakrát získal Hart Memorial Trophy pro nejlepšího hráče NHL, hned šestkrát přebíral Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře soutěže.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články