Hlavní obsah

Trenérské rošády: hokejisty Plzně povede bývalý sparťanský asistent Jelínek

PRAHA/PLZEŇ

Koučem hokejistů extraligové Plzně se stal bývalý asistent ve Spartě Marian Jelínek. Pětačtyřicetiletý kouč tak nahradí na lavičce Západočechů Pavla Hynka, který zamířil opačným směrem právě do pražského klubu. Dosavadní asistenti Milan Razým a Rudolf Pejchar v klubu zůstavájí. Informaci v úterý přinesly oficiální stránky klubu.

Článek

Jelínek podepsal s týmem smlouvu na jeden rok. „K dohodě došlo dnes, ale jednání probíhala delší dobu," řekl pro Sport.cz jednatel plzeňského klubu Vladimír Zavoral s tím, že při podpisu smlouvy hrály roli kontakty generálního manažera Martina Straky. "Marian měl nějaké jiné nabídky, ale Martin ho zná dobře od Jardy Jágra a ví, co od sebe mohou očekávat," doplnil Zavoral.

"Kontaktoval mě, zda bych měl zájem. Velmi mě to potěšilo. S Martinem jsme se domluvili, že pokud v klubu zůstane, budeme dál jednat. Hovořili jsme spolu teď v neděli a včera (v pondělí) jsem již byl v Plzni a dohodli jsme poslední detaily," uvedl ČTK Jelínek, který se již těší na atmosféru na plzeňském stadiónu. "Plzeň bylo vždy hokejové město a je zde báječná kulisa," přidal.

Došlo tak k zajímavé trenérské rošádě, kdy bývalý hlavní kouč Plzně Pavel Hynek zamířil začátkem dubna do Sparty, odkud nyní putoval do týmu Západočechů asistent holešovického celku Jelínek. "Vloni jsme také neznali Pavla Hynka a byl angažovaný jako hlavní trenér po letech, co dělal asistenta," vysvětlil Zavoral.

Rýsuje se také finanční pomoc

Od nového trenéra si v Plzni slibují zabudování mladíků do kádru. "Chceme budovat mužstvo z mladých hráčů a protože Marian hlavního trenéra nikdy v Čechách nedělal, bude to pro něj výzva a chceme se do toho společně pustit," prohlásil jednatel klubu. "Pavel Hynek v Plzni chtěl zůstat, ale protože zde byla nějaká nejistota, tak dal přednost Spartě," vrátil se k dochodu Hynka do pražského klubu.

V součanosti se již v Plzni po odchodu generálního partnera Lasselsbergeru rýsuje na lepší časy. "Došlo k nějakým dohodám. Začali jsme od od trenéra, dále přijdou na řadu hráči," prozradil. "Generální partner ještě není znám, ale rýsuje se finanční pomoc," dodal Zavoral.

Angažmá v Plzni bude pro Jelínka premiérovou zkušeností na pozici hlavního trenéra. Bývalý osobní kouč Jaromíra Jágra byl v minulosti na pozici konzultanta a asistenta u české reprezentace. V březnu se spekulovalo o možném odchodu do Kontinentální ligy, kde se o jeho služby spolu s Františkem Výborným zajímaly Omsk a Magnitogorsk.

Reklama

Související témata: