Hlavní obsah

Hokejový klub chce po Pardubicích úlevy kvůli ekonomické krizi

PARDUBICE

Pardubice budou zvažovat, zda vyjít vstříc hokejovému klubu HC Moeller, na nějž dopadá hospodářská krize. Kvůli ekonomickým potížím sponzorů se příjmy extraligového klubu snížily o čtvrtinu až třetinu. Náměstek primátora Alexandr Krejčíř ve středu na tiskové konferenci řekl, že zastupitelé musejí rozhodnout, jak se k pomoci pardubickému hokeji postavit.

Článek

Vedení města navrhuje, aby zastupitelé získali potřebné podklady. "HC Moeller by nám měl předložit závěrku a výhled či plán na sezonu 2009 až 2010 se všemi úspornými opatřeními. Městský rozvojový fond by měl zpracovat návrh podnikatelského záměru v nových podmínkách," uvedl Krejčíř.

Všechny tři strany jsou vzájemně provázané. Hokejový klub, kde má město minoritní podíl, platí Městskému rozvojovému fondu Pardubice (MRFP) asi 20 miliónů korun ročně nájemného za pronájem haly. Tyto peníze tvoří asi čtvrtinu příjmů městské organizace.

Další peníze klub fondu splácí za dostavbu západní tribuny, která stála 135 miliónů korun. "Chceme nastavit vztahy mezi všemi třemi subjekty tak, aby byly adekvátní situaci," řekl Krejčíř.

Vedení MRFP nedávno ústupky hokejovému klubu při splácení dostavby odmítlo. "Ve fondu jsme to řešili a klubu jsme nevyhověli. Důvodem je to, že splátky klubu jsou naše splátky bance. Většinu ze 135 miliónů potřebných na dostavbu haly si totiž oficiálně půjčoval fond a hokejisté nám je mají splácet," uvedl předseda představenstva fondu Milan Tichý.

Reklama

Související témata: