Hlavní obsah

Obránce Jiruš a útočník Šachl v Liberci končí

LIBEREC/PRAHA

Další odchody hlásí hokejisté Liberce před nadcházejícím extraligovým ročníkem. V týmu Bílých Tygrů, které bude nově trénovat Jiří Kalous, nebude dále působit obránce Valdemar Jiruš a útočník Petr Šachl. Oba si podle vyjádření klubu hledají nové angažmá.

Článek

"Po vzájemné dohodě jsme se rozhodli ve spolupráci nepokračovat. Valda pro náš klub udělal hodně a byl jednou z nejvýraznějších osobností libereckého hokeje," sdělil k odchodu Jiruše generální manažer libereckého klubu Ctibor Jech v tiskové zprávě.

Jiruš si celkem v extralize připsal v barvách Bílých Tygrů 320 utkání a zaznamenal 141 bodů za 43 gólů a 98 asistencí. "Věřím, že nejen my, ale i on bude na působení v našem klubu vzpomínat v dobrém," řekl Jech na adresu Jiruše, jenž hrál také dva roky za Spartu, s kterou získal mistrovský titul.

Jiruš míří do Boleslavi

Jiruš by měl navázat na řadu hráčů, kteří se v průběhu minulé sezóny nebo už po jejím skončení přesunuli z Liberce do Mladé Boleslavi či opačným směrem. "Myslím, že už o tom můžu mluvit. V příští sezóně tam budu opravdu působit. Dohodli jsme se na dvouleté smlouvě," řekl kolínský rodák serveru hokej.cz.

Útočník Šachl sice má na severu Čech platnou smlouvu, klub však o jeho služby již nadále nestojí. "Oznámili jsme ostatním klubům, že s ním v případě zájmu mohou jednat. I Petrovi chci za působení v Liberci poděkovat, také on byl součástí úspěchů našeho týmu v minulých letech," řekl Jech k odchodu Šachla.

Reklama

Související témata: