Hlavní obsah

Jiruš po šesti letech mění dres, zůstanou mu krásné vzpomínky

Hokejový obránce Valdemar Jiruš přestupuje z Liberce do Mladé Boleslavi. Po šesti letech mění dres. V kádru Bílých Tygrů z Liberce občas nosil i kapitánské céčko, patřil k tahounům týmu. Teď se chystá na novou úlohu ve středočeském klubu.

Článek

Byl jste dlouholetou oporou libereckého hokejového mužstva v extralize a nyní odcházíte. Jak na působení v týmu budete vzpomínat?

Zůstanou mi krásné vzpomínky. Za Bílé Tygry jsem hrál nepřetržitě od roku 2003, stihl jsem na 350 extraligových zápasů. A za tu dobu jsme dvakrát vyhráli základní část a nakonec získali bronzové medaile. Pomýšleli jsme i na vyšší mety, ale do finále jsme se nedostali. Poznal jsem při práci trenéry Jandače, Palečka, Gregora a Pešána. V Liberci jsem byl spokojený. Měl jsem možnost setkat se s řadou lidí z hokejového prostředí a našel jsem si tam i dobré přátele.

Proč tedy končíte?

Po vzájemné dohodě s vedením klubu jsme dospěli k závěru, že nedojde k prodloužení právě končící smlouvy. Nic senzačního bych v tom nehledal. Prostě uzavřela se jedna kapitola hokejové kariéry. I když liberečtí kluci už začali letní přípravu, mě se to už netýká. Od 1. května nastupuji v Mladé Boleslavi.

Jak vnímáte tenhle přestup?

Řadu let jsem byl na jednom místě, ale usoudil jsem, že změny k hokeji patří. Bydlím v Děčíně, určité zázemí jsem měl v Liberci. Na mém bydlišti se nic nemění a věřím, že potřebné zázemí najdu i v Boleslavi.

Je pro vás výhodou, že do středočeského klubu míří i další liberečtí hráči a nově tým povede bývalý liberecký asistent Vladimír Čermák?

Je příjemné, že nás tam bude z Liberce víc, ale nechci mluvit za ostatní. U mě se sešlo více nabídek, ta boleslavská mě nejvíce oslovila. Byla nejsympatičtější a konkrétní. Do Boleslavi se těším. Věřím, že vytvoříme dobrou partu a budeme předvádět hokej, který se bude líbit fanouškům.

Reklama

Související témata: