Hlavní obsah

Hokejisté Zlína zahájili přípravu i s posilami Švrčkem a Sivákem

ZLÍN

S dvěma novými posilami obráncem Janem Švrčkem a útočníkem Peterem Sivákem zahájili v pondělí dopoledne přípravu na novou sezonu extraligoví hokejisté týmu RI Okna Zlín. Třetí posila Michal Důras má až do konce dubna ještě platnou smlouvu v Mladé Boleslavi a ve Zlíně se zapojí až od příštího týdne.

Článek

Naopak už chyběli Jaroslav Balaštík, který chce přestoupit do zahraničí, útočník Dušan Andrašovský odchází do švýcarského Neuchatelu a brankář Radovan Biegl si hledá angažmá.

Ještě týden volna dostali po plnění reprezentačních povinností David Nosek a Bedřich Köhler. Po operaci kolena chyběl i Lukáš Galvas a volno ještě má také Tomáš Brunec, jemuž skončila v Šumperku sezona později.

"První příprava byla ještě ve volnějším tempu. Kromě běhání byl na programu na hřišti v Mladcové fotbálek. Ve středu čeká na hráče tenis a jeden den také spinning," uvedl asistent trenéra Rostislav Vlach.

Na přelomu května a června zřejmě zpestří přípravu týmu soustředění na turecké riviéře. Komplikovanější situaci ale budou mít zlínští hokejisté s přípravou na ledě, neboť na zimním stadionu prochází hrací plocha i mantinely rekonstrukcí, která má skončit až 20. září. Náhradním řešením bude příprava v PSG aréně, která má ale kapacitu pouze 1500 diváků.

Po třítýdenní letní dovolené začne Zlín přípravu na ledě 20. července. "Plán přípravných zápasů dáváme v těchto dnech dohromady. Máme v plánu zhruba jedenáct přátelských duelů, vedle pohárových zápasů v domácím Tipsport Hockey Cupu se představíme opět na turnaji v Trenčíně. Dále změříme síly například se Skalicí a bratislavským Slovanem," řekl trenér Zdeněk Venera.

"Pokud všechno vyjde, utkáme se i s Kolínem nad Rýnem, který má na programu soustředění v Kravařích u Opavy. Každý další mezinárodní zápas vedle utkání se slovenskými týmy vítáme," dodal Venera.

Reklama

Související témata: