Hlavní obsah

Bednář opouští Slavii a zkusí štěstí v ruském Atlantu Mytišči

MOSKVA

Český hokejový útočník Jaroslav Bednář už v příštím ročníku extraligy nebude hájit barvy pražské Slavie, za niž odehrál poslední čtyři sezony. Zamířit by měl do Ruska, kde v úterý podepsal smlouvu s Atlantem Mytišči, hrajícím Kontinentální hokejovou ligu (KHL).

Článek

Bednářovi v týmu vicemistra extraligy skončila smlouva a jeho odchod se zdál být pravděpodobný již delší dobu. "Zažil jsem ve Slavii krásné chvíle, ale už jsem si říkal, že na starý kolena ještě zkusím něco v cizině. S nabízenými podmínky v Atlantu jsem spokojený," prohlásil Bednář po podpisu smlouvy.

Nabídek měl podle webu deniksport.cz totiž prý dvaatřicetiletý pražský rodák více. "Mohl jsem si vybrat. Takže jsem pak zvolil Atlant, který mě chtěl už během sezóny," připomněl Bednář, jenž před příchodem do Slavie hrál v Rusku za Avangard Omsk. Přestup tehdy ztroskotal na požadavku vysokého odstupného, které Slavia za svůj ofenzivní klenot požadovala.

Bednář má již s ruským hokejem zkušenosti z angažmá v Avangardu Omsk, kde působil v sezónách 2003/04 a 2004/05. Za současný klub Jaromíra Jágra odehrál 82 utkání v základní části, v nichž si připsal 43 bodů za 22 gólů a 21 asistencí. V play-off pak přidal v 21 duelech pět bodů za čtyři přesné trefy a jednu nahrávku.

Nejvýraznější osobnost extraligy

Po návratu do české nejvyšší soutěže se útočník se zkušenostmi ze zámořské NHL, kde hrál za Los Angeles a Floridu, zařadil mezi nejvýraznější osobnosti extraligy. V uplynulé sezóně se stal králem kanadského bodování základní části, když v 46 zápasech zaznamenal 68 bodů díky 27 brankám a 41 přihrávkám.

V play-off byl jen kvůli menšímu počtu vstřelených branek druhý za spoluhráčem Romanem Červenkou. V 18 utkáních vyřazovací části nastřádal Bednář 24 bodů za 12 gólů a stejný počet asistencí.

Po výtečné sezóně, v níž mimo jiné ustanovil rekord v počtu zápasů po sobě, v nichž dokázal bodovat (23), počítal s Bednářem do kádru pro světový šampionát ve Švýcarsku také reprezentační trenér Vladimír Růžička. Vyhlášený bruslař a technik se však musel omluvit, neboť již finále extraligy absolvoval se zlomeninou v noze.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice