Hlavní obsah

Hokejisty Třince posílí brankář Duba, vrací se i Cartelli a Tomas

TŘINEC

Gólman Tomáš Duba je první posilou hokejistů Třince pro novou sezónu. Vedle sedmadvacetiletého brankáře Sparty uzavřel extraligový klub víceleté smlouvy také s plzeňskou dvojicí Mario Cartelli, Roman Tomas, kteří už v Třinci v minulosti působili.

Článek

Bývalý juniorský reprezentant Duba se definitivně stává hráčem Třince, přestože o jeho jednání s Oceláři se v hokejovém zákulisí hovořilo už v dubnu. Gólman, který má ve sbírce mistrovský titul se Spartou, dochytal poslední sezónu na hostování ve finském Pori, protože holešovický klub se rozhodl vsadit na Tomáše Pöpperleho.

"Přesně splňuje parametry gólmana, kterého jsme sháněli do dvojice k Martinu Vojtkovi. Má už spoustu zkušeností, přesto je pořád perspektivní do budoucna. Věříme, že vytvoří kvalitní a vyrovnané duo," řekl ČTK mluvčí Ocelářů Ivo Pullmann.

Duba stihl v 27 letech projít už řadou klubů. Od mateřské Sparty přes Znojmo, Plzeň, finské celky Lappeenrantu, Turku a švédský Leksand až po letošní angažmá v Pori. V týmu kouče Pavla Marka zastane místo veterána Romana Čechmánka, kterému skončila smlouva a podle zatím nepotvrzených informací může zamířit do slovinské Jesenice.

Do Třince se vracejí Cartelli s Tomasem 

Dvě bývalé tváře se do Třince vracejí z Plzně: útočník Tomas oklikou přes Litvínov a Mladou Boleslav po roce a půl, obránce Cartelli dokonce bezmála po sedmi letech. "Platí u nich stejně jako u Duby, že jsme s těmito hráči uzavřeli víceleté smlouvy, jejichž přesnou délku nebudeme zveřejňovat," uvedl Pullmann.

Třinec si novými kontrakty navíc zavázal obránce Daniela Semana s útočníkem Petrem Kankem, o prodloužení zatím stále vyjednává i s forvardem Davidem Moravcem. Do přípravy se z hostování v Pardubicích vrátil bek Martin Lojek.

"Máme zájem ještě o jednoho až dva útočníky a jednoho obránce. Transfery jsou rozjednané, ale zatím by bylo předčasné mluvit o konkrétních jménech," řekl Pullmann.

Červenobílý dres Ocelářů naopak v nadcházející sezóně vedle Čechmánka nebudou oblékat asi ani obránci Miloslav Gureň a Lubomír Vosátko se slovenskými útočníky Róbertem Tomíkem a Miroslavem Kováčikem. Podle zpráv ze zákulisí o Gureně stojí Plzeň, Kováčika by bývalý třinecký trenér Antonín Stavjaňa mohl získat do Slovanu Bratislava a Tomík má nabídku z Německa, kde by mohl navázat na své někdejší působení v Norimberku.

Reklama

Související témata: