Hlavní obsah

Plzeň získala beky Modrého, Hanzlíka a útočníky Tvrdíka a Hvilu

Obránce Jaroslav Modrý z Liberce, Jiří Hanzlík z Karlových Varů a útočníci Michal Tvrdík z Pardubic s Lukášem Hvilou ze Zvolena jsou novými posilami hokejistů Plzně. Všichni podepsali se semifinalistou uplynulého ročníku extraligy smlouvy na rok. Kontrakty prodloužili také dvě hlavní opory - Martin Straka o rok, Tomáš Vlasák o dva. Další útočník Radek Matějovský i bek Jan Dresler se upsali na další dvě sezóny.

Článek

Straka, který po loňském návratu ze zámoří působí v klubu i jako generální manažer, uzavřel novou roční hráčskou smlouvu. Modrý také po dlouholetém působení v NHL zamířil do extraligy, ale v dresu Liberce se mu moc nedařilo. "Martin hrál s Jardou v Los Angeles, dobře ho zná a je přesvědčený, že je to výborný obránce a že pro naši ligu bude určitě velkým přínosem," řekl serveru ředitel klubu Jaromír Zavoral.

Hanzlík se vrací do Plzně po pěti a půl letech. Letos oslavil s Karlovými Vary titul, ale kvůli zranění v druhé polovině soutěže chyběl. "Jirku dobře známe, odehrál tu řadu dobrých let a jsme moc rádi, že jsme ho získali zpět do Plzně," připojil Zavoral.

Tvrdík má pomoci v produktivitě. "Slibujeme si od něj po odchodu Petera Fabuše, že by mohl být doplněním do prvního útoku k Martinu Strakovi a Tomáši Vlasákovi. Pavel Vostřák má smlouvu v Neuchatelu," uvedl Zavoral. Hvila v 55 zápasech ve slovenské extralize nastřílel 28 branek a zaznamenal 30 asistencí. "Dlouhodobě ho sledoval Milan Tichý. Je velmi dobrý v zakončení a produktivního útočníka potřebujeme. Navíc přichází ze Slovenska, takže nemusíme za hráče platit nikomu tabulkové odstupné," dodal Zavoral.

Ze zámoří se vrací Boháč a Stránský

Ze zámoří se do Plzně vracejí dva mladí odchovanci - obránce Dominik Boháč a útočník Jan Stránský. "Naopak do zámoří odejde Tomáš Kubalík, který má smlouvu s Columbusem, a za mořem zůstane i obránce David Štich," řekl Zavoral. Z Plzně odešli také obránci Martin Čakajík, jenž míří do Liberce, a Mario Cartelli, který podepsal smlouvu s Třincem. Odchází i útočník Peter Fabuš. "Oba měli takové finanční požadavky, které jsme nebyli ochotni akceptovat. Totéž se týkalo útočníka Petera Fabuše, který je zraněný a není ještě jasné, zda stihne start nadcházející sezony. Nechtěli jsme riskovat," řekl Zavoral.

Roční smlouvu má nadále obránce Tomáš Pácal, kterému vedení dalo najevo, že si může hledat angažmá jinde. "Zatím zůstává naším hráčem, ale byli bychom rádi, kdyby si našel nový klub, za který bude hrát," uvedl Zavoral. V Plzni nebudou pokračovat ani Roman Tomas, který bude působit znovu v Třinci, ani Michal Důras, který by měl nahradit Jaroslava Balaštíka ve Zlíně. "Jejich požadavky jsme neakceptovali," dodal Zavoral s tím, že se řeší se Spartou budoucnost obránce Stanislava Hudce a brankáře Jana Chábery.

Nejisté je působení Petera Smreka. "Touží po smlouvě ve Švédsku, ale pokud se mu tam nepodaří angažmá získat, je možné, že u nás bude pokračovat," podotkl Zavoral.

Reklama

Související témata: