Hlavní obsah

Brankář Chábera se dohodl na dvouleté smlouvě ve Spartě

PRAHA

Hokejový brankář Jan Chábera bude v příští extraligové sezóně hájit barvy pražské Sparty. Pětadvacetiletý gólman, jenž v minulém ročníku oblékal dres Českých Budějovic a Plzně, se dohodl na dvouletém angažmá. "V rámci kompenzace jsme Plzni nabídli gólmana Tomáše Pöpperleho. V současné době čekáme na potvrzení celé transakce,“ prozradil v tiskové zprávě generální manažer Sparty Petr Bříza.

Článek

„O obsazení brankářského postu jsme v posledních dnech vedli intenzivní jednání. S výhledem do dalších dvou sezón jsme se rozhodli vsadit na Cháberu a dát mu naši důvěru,“ sdělil Bříza.

Důležité slovo měl při výběru jedničky mezi tyčemi nový trenér Pavel Hynek, jenž v minulé sezóně působil v Plzni, kde chytal právě Chábera. "Rozhodování nebylo vůbec jednoduché a otázku brankáře číslo jedna jsme pečlivě zvažovali. Já jsem chtěl Honzu, věřím mu, a jsem rád, že jednání dobře dopadla a dospěli jsme ke společné dohodě," uvedl Hynek.

Pětadvacetiletý gólman se stal hráčem Holešovických v lednu letošního roku. Práva na Cháberu Sparta získala při průběhu smírčí komise mezi Českými Budějovicemi a Mladou Boleslaví, kde Chábera od začátku loňské sezóny z jihočeského klubu hostoval. V minulosti oblékal Chábera dres prvoligového Jindřichova Hradce či Třebíče.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice