Hlavní obsah

VIDEO: Hašek nabíjí baterky v tělocvičně, podle kouče vypadá ohromně dobře

PRAHA

Neponechat nic náhodě a tvrdě na sobě makat, to je heslo hokejového brankáře Dominika Haška, který již trénuje před nadcházejícím ročníkem extraligy. Jeden z nejlepších gólmanů historie NHL bude v příští sezóně hájit po návratu ze zámoří branku Pardubic a na novou výzvu chce být špičkově připravený. „Cítím se výborně,“ hlásí čtyřiačtyřicetiletý odchovanec východočeského klubu.

Článek

Trénink Dominika Haška začíná lehkým zahřátím, které obstará střílení basketbalového míče na koš. Poté se tempo stupňuje a sparingpartner Jan Pospíšil má co dělat, aby ubránil Haškovy střely z dálky. „Mladí kluci zatím nestíhali, každý rok jsme museli někoho měnit, protože to nevydrželi," smál se Haškův osobní trenér Josef Bruk. „Uvidíme, jak dopadne letos Honza,“ dodal.

Šestinásobný vítěz Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře NHL trénuje jednou denně po dvou hodinách. „Aby se do toho svaly dostaly a člověk byl ve správném rytmu,“ prozradil Hašek. „Dominik vypadá ohromně dobře, jsem spokojený, baterky jsou nabité,“ pokračoval Bruk v hodnocení svého svěřence, jenž se mezitím procvičoval strečinkem. „Trenér říká, že budeme trochu přidávat a zvyšovat rychlost, uvidíme,“ pousmál se Hašek.

Brankář Dominik Hašek na tréninkufoto: Právo/Milan Malíček

„Budeme trénovat až do prvního týdne v červenci. Je to trochu jiné, než když byl v NHL,“ prozradil Bruk. „Tréninky musí být přizpůsobené režimu v extralize,“ doplnil. „V téhle době jsem ještě v NHL hrál hokej nebo odpočíval,“ vzpomněl Hašek, jenž s Detroitem získal v letech 2002 a 2008 Stanley Cup. „Cítím se výborně, ale přeci jen je něco jiného hrát v největší zátěži,“ uvědomuje si Hašek.

Na led v červenci se netěší

Vrátit se do tréninkového tempa nebyl pro čtyřiačtyřicetiletého gólmana problém. „Váhu si udržuji bez problémů a věřím, že budu i rychlý,“ dodal „Dominátor“. „Určitě se netěším jít koncem července na led. Dost dobře si to nedovedu představit, ale když jsem se rozhodl vrátit do ligy, tak to musím zvládnout, pokud chci chytat dobře,“ hlásí odhodlaně. „Odpočinul si a má obrovskou chuť,“ vidí na Haškovi jeho kouč.

Po basketbalu přišlo na řadu náročné cvičení na kruzích. „Spíše mám neoblíbené cviky, když trvají delší dobu, tak svaly bolí,“ přiznal Hašek. „Nechci nic uspěchat, ale zároveň chci být dobře připravený,“ nepolevuje Hašek. „Tréninky jsou zaměřené na všechno - obratnost, vytrvalost, rychlost, síla,“ vysvětlil Bruk.

Brankář Dominik Hašek na tréninkufoto: Právo/Milan Malíček

Reklama