Hlavní obsah

Ve shánění posil se zatím nejvíce činí v Plzni a Mladé Boleslavi

PRAHA

Od konce poslední extraligové sezóny utekl takřka rovný měsíc a kluby už jsou připraveny zaútočit na nejvyšší mety v příštím ročníku. Během právě skončeného mistrovství světa ve Švýcarsku generální manažeři lovili nové posily, které jim mají v nejvyšší soutěži pomoci k lepším výsledkům. Nejvíce se v tomto ohledu činili v Mladé Boleslavi a Plzni, velké změny v kádru prodělal nováček z Brna.

Článek

Na soupisce brněnské Komety je v tuto chvíli jen zhruba polovina hráčů, kteří v modrobílém dresu válčili i během poslední sezóny v první lize. Zbytek musel ustoupit novým posilám ze Znojma, které do moravské metropole zamířili z týmu Orlů po prodeji extraligové licence. A s jmény jako Trvaj, Dopita, Erat, či Selingr kvalita kádru bezpochyby vzrostla.

Slušný průvan v sestavě provedli v Mladé Boleslavi. V týmu skončilo osm hráčů, dalších jedenáct pak v městě automobilů ukončilo hostování. Dalších deset hokejistů však do týmu přichází včetně veterána Michala Supa či dalšího útočníka Petera Fabuše. Oživením by měly být i slovenské posily Marcel Šterbák a Michal Macho. Šterbák patřil na Slovensku k nejlepším obráncům a s Košicemi slavil titul, Macho si dokonce zahrál i na posledním mistrovství světa ve Švýcarsku.

Oživení Modrého v Plzni?

Také v Plzni se odehrála spousta změn. Z klubu mizí čtrnáct hráčů včetně gólmanů Málka a Chábery. Jejich ztrátu by mělo zacelit hostování Tomáše Pöpperleho ze Sparty, naopak branku holešovického klubu bude hájit Jan Chábera. Zajímavou posilou Plzně, od které si na Západě Čech hodně slibují, je pak obránce Jaroslav Modrý.

Modrému se příliš nevydařila uplynulá sezóna v Liberci, kde se po vyřazení v předkole rozhodli k několika řezům v kádru. Tři hráči odešli do Mladé Boleslavi a v klubu skončili i taková jména jako Milan Hnilička, Lukáš Zíb a Václav Pletka. Posledně jmenovaný přestoupil do Karlových Varů.

Ztráty v obraně úřadujícího mistra

Úřadující mistr zažil oslabení především v defenzívě, odešli Hanzlík, Mudroch a Duben, kariéru ukončil Řezníček. Mucha a Hájek nevypadají na první pohled jako adekvátní náhrada, nicméně příslibem by mohl být po návratu z Kanady juniorský reprezentant Parýzek.

Jednoznačně největší posilou alespoň podle jména se mohou pochlubit v Pardubicích, kde se do branky opět postaví chytající legenda Dominik Hašek. Vůbec posty brankáře slibují v příští sezóně zajímavou podívanou. Uvidíme, jak si v Třinci povede exsparťanský gólman Tomáš Duba a komu se více vyplatí brankářské rošády mezi Plzní a Spartou.

Nejzajímavější posily extraligových soupisek (k 13. květnu 2009):
Karlovy Vary: Martin Parýzek (Ottawa 67´s), Václav Pletka (Liberec)
Sparta Praha: Jan Chábera (návrat z hostování v Plzni)
Plzeň: Tomáš Pöpperle (Sparta-hostování), Jaroslav Modrý (Liberec)
Pardubice: D. Hašek
Zlín: Michal Důras (Ml. Boleslav)
Třinec: Tomáš Duba (Sparta), Mario Cartelli (Plzeň)
Kladno: Milan Toman (Č. Budějovice), Jan Dlouhý (Zvolen)
Mladá Boleslav: Michal Sup (Duisburg), Miroslav Duben (K. Vary), Peter Fabuš (Plzeň), Marcel Šterbák (Košice), Michal Macho (Martin)
Kometa Brno: Jiří Trvaj, Jiří Dopita, Pavel Selingr (všichni Znojmo), A. Krstev (Vítkovice; namířeno má do Novgorodu)

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín