Hlavní obsah

Duda doplatil na sankce, Budějovice mu prý nedluží

PRAHA

Poté, co Radek Duda dostal od vedení HC Mountfield předčasnou výpověď z původně dvouleté smlouvy, nechal se zhrzený útočník slyšet, že mu hokejový klub dluží přes milión korun za čtyři poslední výplaty. České Budějovice se ale brání a tvrdí, že informace o nevyplacení mzdy se nezakládají na pravdě. Vůči hráči byly naopak uplatněny sankce za jeho neustále disciplinární prohřešky.

Článek

"Hráč Radek Duda v průběhu celého svého loňského působení v klubu v mnoha ohledech porušil znění hráčské smlouvy," píše se v prohlášení HC Mountfield zaslané redakci Sport.cz. Kontroverzní hokejista měl prý často chodit pozdě na tréninky a nevhodně působit na mužstvo, když na tréninku napadl spoluhráče Milana Gulaše.

Ještě před začátkem působení na jihu Čech se Duda předvedl také incidentem z června 2008, kdy napadl řidiče automobilu, byl prošetřován, následně shledán vinným dle přestupkového zákona a potrestán. Během sezóny zase v rozhovoru s generálním manažerem Františkem Jounem uvedl na adresu kouče Tlačila, že „pod takovým trenérem nadále hrát nehodlá“ a že „bude nastupovat pouze v první a ve druhé útočné formaci“.

Z prohlášení HC Mountfield:
"Takové jednání je pro HC MOUNTFIELD neakceptovatelné jak ve vztahu ke svým fanouškům, tak i ve vztahu ke svým reklamním a mediálním partnerům a takový hráč nemůže být nadále spojován s klubem HC MOUNTFIELD."

Klub popsal i další Dudův prohřešek ze zápasu 52. kola proti Liberci: "Do utkání zasáhl navzdory doporučení klubových lékařů. Na začátku druhé třetiny pak ze

zdravotních důvodů odstoupil. Bezprostředně po utkání však lékařskou pomoc klubového lékaře nevyhledal a během následujících pěti dnů se bez jakéhokoliv ohlášení, či omluvy nehlásil na týmovém tréninku. Během této doby nekomunikoval ani s trenéry týmu, ani s klubovými lékaři, ani s klubovým vedením. Dokonce ani neoznámil ukončení pracovní neschopnosti poté, co byl znovu připraven do

zápasu. Proto se již ve zbývajících utkáních skupiny play-out neobjevil."

Českým Budějovicím proto došla trpělivost a 27. března 2009 vedení klubu poslalo Dudovi písemné napomenutí s upozorněním na možnost výpovědi hráčské smlouvy. Přesto se hráč nechal v médiích slyšet, že ani neuvažoval o tom v angažmá pokračovat. Proto klub nabídl jeho zástupci Pavlu Maršounovi, aby Dudovi našel jiné angažmá. Nikdo však o služby proslulého provokatéra neprojevil zájem. Proto se HC Mountfield rozhodl adresovat Dudovi výpověď ke dni 30. dubna 2009.

Třicetiletý Radek Duda patřil mezi nejlépe placené hráče jihočeského klubu a měl být jedním z hlavních tahounů ofenzívy. Jenže za celou sezónu nastříle ve 49 zápasech jen sedm branek. Zato aféry se s vítězem extraligy z roku 2003 táhnou celou kariéru. Nevybíravě provokuje protihráče i trenéry, hodně známou kauzou bylo i jeho napadení libereckého Čakajíka v liberecké kabině, kdy tvrdil, že tam nikdy nebyl ačkoliv ho usvědčily průmyslové kamery.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice