Hlavní obsah

Hokejisty Vítkovic posílí útočník Vrána

Hokejisty Vítkovic posílí útočník Petr Vrána, který doposud působil v zámoří. Čtyřiadvacetiletý bývalý juniorský reprezentant podepsal na severu Moravy dvouletou smlouvu s opcí. Klub o tom informoval na svých oficiálních internetových stránkách.

Článek

Rodák ze Šternberka působil v zámoří od roku 2002. Nejprve hrál tři sezony v juniorské soutěži QMJHL, následně podepsal smlouvu s New Jersey, které jej v roce 2003 draftovalo ve druhém kole jako celkově 42. hráče. V NHL se však objevil jen v šestnácti zápasech v této sezoně a připsal si v nich jeden gól.

Vítkovice se o Vránu intenzivně zajímaly již na přelomu roku a vypadalo to, že se hráč do Česka vrátí. V lednu si však účastník juniorského mistrovství světa v roce 2005, na kterém jej vedl současný vítkovický kouč Alois Hadamczik, zlomil nohu a sezona pro něj předčasně skončila.

"Jsem především strašně vděčný panu Hadamczikovi, který mi i během zranění volal a ujišťoval mě, že o mě stojí. To je strašně super a člověku to pomůže. Teď se především potřebuji doléčit, dát se do pohody a pak se uvidí. Navíc už jsem i změnu potřeboval," řekl Vrána na vítkovickém webu.

Do plné přípravy s Vítkovicemi se nová posila jen tak nezapojí. Léčba zlomené nohy si vyžádá ještě řadu týdnů. "Zlomenina nohy je hodně individuální. Někomu návrat trvá dva měsíce a někomu rok. Právě včera jsem se bavil se svým terapeutem. A ten říkal, že vidí velký pokrok, ale zatím nemůže říct, kdy budu připravený hrát hokej. Prostě si musím počkat," uvedl Vrána.

Přestože strávil za Atlantikem sedm let, v NHL nastoupil jen k šestnácti zápasům. I to byl důvod, proč se nakonec rozhodl k návratu do Evropy. "Byly to vesměs dobré roky. Během těch let mě spousta lidí přemlouvala, ať se vrátím, že to nemá cenu. Ale odolával jsem a myslím, že se mi to vyplatilo. Zahrál jsem si NHL vedle takových hvězd, jako je Patrik Eliáš. Jen mě mrzí, že jsem nedostal více šancí," uvedl Vrána.

Reklama

Související témata: