Hlavní obsah

Minář se stal opět po roce nejlepším sudím v hokejové extralize

PRAHA

Milan Minář zvítězil ve druhém ročníku ankety o nejlepšího hlavního rozhodčího v hokejové extralize pořádané webem rozhodci.org a zároveň obhájil loňské prvenství. Druhý skončil opět Vladimír Šindler. Za oběma profesionály se jako třetí umístil Antonín Jeřábek, jenž je zařazen do programu Junior profi pro talentované mladé rozhodčí.

Článek

Nejlepší dvojicí čárových rozhodčích byli v hlasování hokejových činovníků a odborníků zvoleni Stanislav Barvíř a Petr Blümel.

Nejlepší čeští arbitři se prosadili i na mezinárodním poli. Vítězný Minář a s ním i čtvrtý Fraňo, který si oproti loňsku o jednu příčku pohoršil, rozhodovali zápasy světového šampionátu hráčů do 18 let v USA. Šindler, který za vítězem zaostal o pět bodů, se zúčastnil nedávného seniorského MS ve Švýcarsku, Jeřábek nechyběl na MS divize I v Litvě.

Mezi dvojicemi čárových sudích se nezměnilo složení nejlepších tří párů oproti loňsku, umístění však ano. Z druhé příčky povyskočili nejvýše Barvíř s Blümelem a o šest bodů porazili Petra Charváta s Františkem Kalivodou. Blümel se představil dokonce ve finále šampionátu ve Švýcarsku mezi Ruskem a Kanadou. Až na třetí příčce zůstali o další bod zpět obhájci prvenství Miloš Bádal s Romanem Pouzarem.

Systém hlasování, do něhož se zapojili zástupci extraligových klubů a médií a hokejoví odborníci, zůstal stejný jako v minulém roce; za první místo byly uděleny tři body, za druhou příčku dva, za třetí pozici bod.

Anketa o nejlepší hokejové rozhodčí extraligové sezony 2008/2009:
Hlavní: 1. Minář 35 bodů, 2. Šindler 30, 3. Jeřábek 10, 4. Fraňo 5, 5. Hodek, Homola, Hradil všichni 4, 8. Mikula a Vampola oba 3, 10. Hribik, Husička, Šír, Turčan všichni 1.
Čároví: 1. Barvíř - Blümel 30, 2. Charvát - Kalivoda 24, 3. Bádal - Pouzar 23, 4. Gebauer - Lederer 9, 5. Čížek - Prchal 5, 6. Bryška - Chytil 4, 7. Hlavatý - Tošenovjan 3, 8. Bláha - Kostka, Bejček - Kabourek, Jelínek - Pešek všichni 1.

Reklama