Hlavní obsah

Extraliga možná zavře brány. Poslední šance na postup?

Stále častěji se ozývají hlasy volající po uzavření hokejové extraligy a kluby z první ligy tak letos mají možná poslední šanci zajistit si start v nejvyšší soutěži. Vítěz letošního ročníku první ligy má ale zatím účast v baráži proti nejhoršímu účastníkovi extraligy zajištěnou.

Foto: ČTK/Alexandra Mlejnková

Hokejová extraliga bude možná uzavřena.

Článek

Letošní ročník první ligy bude zahájen dnes v Opavě, zbylých šest zápasů úvodního kola je na programu v sobotu.

Pokud by skutečně došlo k uzavření extraligy, je otázkou, který ze čtrnácti prvoligových klubů má cíle v nejvyšší soutěži hrát. Zpět by se rád dostal Havířov, jenž letos po porážce s Kladnem v baráži sestoupil.

Perspektivní kádry se snaží budovat v Ústí nad Labem, v Mladé Boleslavi či v Chomutově. V lepší budoucnost doufá i Jihlava, s dvanácti tituly nejúspěšnější klub československé historie.

:. ANKETA
Uvítali byste zakonzervování extraligy? Hlasujte na konci článku.

O existenci v první lize v pětičlenné baráži

Systém soutěže, jejímiž hracími dny jsou středy a soboty, je stejný jako v předešlé sezóně. V základní části se nejprve utká dvoukolově každý s každým a poté bude liga pokračovat nadstavbovou fází, hranou dvoukolově systémem sudá - lichá podle umístění po 26. kole.

Po odehrání čtyřiceti kol se první liga rozdělí na týmy hrající play-off na tři vítězství (1. až 8. místo), na celky, pro něž soutěž končí (9. a 10. místo), a mužstva na 11. až 14. místě, která budou hrát dvoukolově každý s každým ve skupině o udržení.

Týmy, které v tabulce této skupiny obsadí poslední dvě místa, budou muset prvoligovou příslušnost obhajovat v pětičlenné baráži s nejlepšími třemi týmy z druhé ligy.

Týmy 1. hokejové ligy
Chomutov, Písek, Hradec Králové, Prostějov, Ústí nad Labem, Mladá Boleslav, Kadaň, Beroun, Třebíč, Jihlava, Havířov, Kometa Brno, Olomouc, Opava

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice