Hlavní obsah

Hokejové Vítkovice stále nemají smlouvu s generálním partnerem

Hokejistům Vítkovic chybí před novou extraligovou sezónou generální partner. Vedení ostravského klubu podle svých oficiálních internetových stránek stále neuzavřelo smlouvu se společností Evraz Vítkovice Steel, která byla hlavním sponzorem v minulé sezoně.

Článek

Ocelářský gigant a dlouholetý partner hokejistů, který podle nepotvrzených informací přispívá v řádech desítek miliónů korun, se klubu zatím nezavázal k další spolupráci.

"Není nic tajného, že doposud není podepsaná smlouva s Evrazem a stále se vyjednává. Věříme tomu, že se nakonec na podpoře hokeje domluvíme, ovšem není to vůbec jednoduché," uvedl pro vítkovický web trenér a generální manažer Alois Hadamczik.

Ztráta ekonomické podpory koncernu by pro klub byla velkou nepříjemností. I přesto, že Vítkovice už v důsledku hospodářské recese po uplynulé sezoně vyhlásily úsporný program a rozpočet na příští sezonu zkrátily o čtvrtinu.

Podle neoficiálních údajů se náklady klubu v minulém soutěžním ročníku pohybovaly mezi 90 a 100 milióny korun. "Současná situace postihuje jak velké podniky, tak malé firmy. Hokej ve Vítkovicích ale chceme, děláme pro to všechno a věřím, že nám pomůže i město Ostrava, kterou reprezentujeme," uvedl Hadamczik.

Reklama

Související témata: