Hlavní obsah

Do Komety Brno míří Štefanka z Vítkovic a Ludvík z Plzně

Dva útočníky Juraje Štefanku z Vítkovic a Davida Ludvíka z Plzně získal nováček hokejové extraligy Kometa Brno. Osmadvacetiletý Ludvík je odchovancem Komety a do Plzně přišel ze Znojma. V loňské sezóně laboroval s poraněným kolenem a odehrál pouze 15 zápasů.

Foto: HC Lasselsberger Plzeň

David Ludvík

Článek

Odchod třiatřicetiletého bývalého slovenského reprezentanta Štefanky z Vítkovic má ulevit ekonomické situaci ostravského klubu, který kvůli hospodářské krizi potřebuje snížit rozpočet.

"Zatím s oběma hráči jednáme přes jejich agenty. Jejich příchod je na spadnutí, ale zatím smlouva podepsána není. Proto ani nedokážu říci, kdy se zapojí v Brně do přípravy," řekl ve čtvrtek majitel brněnského klubu Libor Zábranský. Oba útočníci by měli v Brně uzavřít roční kontrakt.

Účastník tří světových šampionátů Štefanka patřil ve Vítkovicích k lépe placeným hráčům, ale generální manažer a trenér Alois Hadamczik s jeho výkony v základní části minulé sezony několikrát vyjádřil nespokojenost. Nyní se Štefanka podle všeho stane jednou z obětí úsporných opatření. "Netajíme se tím, že chceme mít kvalitní tým, ale musíme přihlížet v první řadě k ekonomickým možnostem klubu. Máme v kádru hodně velmi nadějných juniorů a chceme jim dát šanci," uvedl Hadamczik.

Štefanka, který si v minulosti vyzkoušel i ruskou superligu v barvách Nižněkamsku, v uplynulé sezóně za Vítkovice odehrál 60 zápasů. Dal v nich sedm gólů a na třináct přihrál. V dubnu se představil i na světovém šampionátu ve Švýcarsku.

V Kometě stále trénuje i obránce Angel Krstev, o kterého má zájem Nižnij Novgorod. Pokud by ruský tým uhradil odpovídající částku za transakci a Krstev odešel, bude za něj Kometa hledat adekvátní náhradu.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice