Hlavní obsah

Havlát: Hlavní je, že jsme vyhráli

Josef Pešout

Při obnovené premiéře v české hokejové extralize se v dresu pražské Sparty představil fanouškům v Karlových Varech Martin Havlát. Útočník Ottawy Senators v rozhovoru prozradil, že má radost z vítězství, ale že jeho výkon měl ještě rezervy. Vzhledem k nulovému pohybu v jednáních o jeho kontraktu v zámoří předpokládá, že za Spartu nastoupí i v neděli.

Foto: ČTK/Michal Kamaryt

Martin Havlát krátce po podepsání smlouvy se Spartou

Článek

Na karlovarském ledě jste v pátečním duelu absolvoval v dresu pražské Sparty obnovenou premiéru v extralize. Jaké z ní máte pocity?

Určitě dobré, protože jsme vyhráli 4:1. Pro Spartu je to vydařený začátek do sezóny. Trenér mě v kabině pochválil, ale sám vím, že to z mé strany nebylo ještě ideální.

V čem vidíte především největší rezervy?

Trošku jsem se trápil fyzicky. Nejsem ještě v takové kondici jako ostatní spoluhráči, kteří mají v nohou kolem patnácti přípravných zápasů. Já jsem teprve teď absolvoval první ostré utkání. Navíc jsme hráli na tři pětky, na což nejsem zvyklý. Potřebuji se dostat do rytmu a takříkajíc zlepšit první tři kroky.

V jednu chvíli se zdálo, že se odhodláte k tvrdému zákroku. Proč jste si osobní souboj rozmyslel?

Nechtěl jsem zbytečným vyloučením mužstvo oslabit. Při svých extraligových začátcích jsem rány občas rozdával, ale teď už jsem rozumnější.

Nemrzí vás, že jste nedal gól?

Hlavně, že se trefili ostatní kluci. Hokej je týmovým sportem, který nestojí jen na jedincích.

Jak to vypadá ohledně vašeho návratu do zámoří?

Jednání s Ottawou se nijak nepohnula. Je to stejné jako před týdnem. Počítám s tím, že za Spartu nastoupím i v neděli proti Kladnu.

Reklama

Související témata: