Hlavní obsah

Začala rozsáhlá rekonstrukce brněnské haly Rondo

Poklepáním základního kamene za účasti brněnského primátora Romana Onderky odstartovala v úterý po poledni oficiálně rekonstrukce víceúčelové haly Rondo, která by měla být v září 2010 dějištěm finálové části mistrovství světa basketbalistek. Během stavebního provozu odehrají v hale nadcházející sezónu hokejisté extraligového nováčka Komety Brno. V době jejich utkání se podle předem připraveného harmonogramu prací omezí činnost stavbařů, kapacita hlediště pro 7000 diváků zůstane i ve ztížených podmínkách zachována.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Rekonstrukce brněnské haly Rondo

Článek

"Čeká nás obrovsky náročná akce za 390 milionů korun. První etapa přestavby haly by měla skončit v květnu příštího roku tak, aby se mohly v hale odehrát před světovým šampionátem basketbalistek ještě přípravné zápasy a turnaje," uvedl Onderka. Ve druhé etapě se počítá s výstavbou parkovacího domu. "Dokončením přestavby ale nebudeme mít klid, neboť Brno potřebuje na počet obyvatel další víceúčelovou halu," řekl primátor.

Hala Rondo od svého uvedení do provozu při mistrovství světa v kuželkách v roce 1982 ještě tak zásadní úpravou neprošla. "Rekonstrukce zázemí i hlediště byla nezbytná. Hala bude mít výšku 9,75 metru. Což vyhovuje s výjimkou volejbalu všem sportům," uvedl Jan Urbanec, ředitel společnosti STAREZ, která Rondo provozuje.

Stavební práce v Rondu začaly už koncem dubna po semifinále Fed Cupu mezi českými tenistkami a USA. V programu ale byly jen přípravné práce, neboť v té době ještě nebyl vybrán ve veřejné soutěži hlavní dodavatel stavby. Tím se stal IMOS Brno společně se Synerem Liberec. "Proto došlo k oficiálnímu zahájení stavby až dnes," vysvětlil Onderka.

Slavnostního zahájení se zúčastnila společně se svým vnukem i česká a brněnská hokejová legenda Josef Černý, který letos oslaví sedmdesátiny. "Přeji hokejovému Brnu navázání na úspěchy naší generace. Získání extraligy byl jeden krok, nyní bude důležité ji udržet. Rád bych se také dožil i získání dalšího mistrovského titulu," uvedl Černý.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice