Hlavní obsah

V mistrovských Varech se chystá slavnostní otevření nové arény

PRAHA

Karlovarský kraj se po necelých dvou a půl letech od zahájení výstavby dočká otevření nové multifunkční haly. KV aréna bude domovem nejen extraligových hokejistů Energie, ale také centrem kultury a sportu. Lístky na páteční galavečer byly vyprodány za 90 minut. "Jde o důkaz mimořádného zájmu veřejnosti, ale podle množství ohlasů jsme podobný výsledek očekávali," řekl ředitel arény Zdeněk Sysel.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Multimediální kostka v karlovarské multifunkční aréně.

Článek

"Mrzí nás, že nemůžeme uspokojit všechny zájemce z regionu," litoval Sysel na oficiálních stránkách KV Areny. Galavečer bude okořeněn exhibičním utkáním mistrovské Energie proti HC Olymp týmu Martina Dejdara. Pro karlovarské hokejisty tak půjde o premiéru na novém ledě.

Slavnostní zahajovací večer nového stadiónu budou moderovat Martin Dejdar a Jiří Hölzel. Jako hosté mají vystoupit například Bára Basiková, David Koller, Michal Pavlíček a jeho band nebo Tam Tam Orchestra. Diváci budou svědky pyrotechnické i laserové show a akrobatické exhibice.

"Je zřejmé, že hala se od svého otevření stane dlouho potřebným a důstojným stánkem nejen pro karlovarský extraligový hokej a další sálové sporty a show, ale i pro prestižní kulturně společenské akce," zdůraznil ředitel společnosti KV Arena Milan Bártl.

Pro diváky bude aréna otevřena v pátek již od 17 hodin, aby si mohli všechny prostory v klidu prohlédnout. Slavnostní zahájení začíná o dvě hodiny později.

KV Arena
- hala pojme až 6 000 sedících diváků
- maximálná kapacita bude až 8 000 diváků
- spodní část tribun bude zasouvací
- prostor arény bude možno změnit na velkokapacitní multifunkční kino
- rozměry vnějšího hrazení arény i tréninkové haly bude možno nastavit až na 8 modifikací velikosti
- nejbližší srovnatelné multifunkční centrum v ČR je až v Praze - O2 Arena a v Liberci - Tipsport Arena, v Německu pak až v Mnichově a Stuttgartu
- karlovarské multicentrum bude jedním z nejmodernějších komplexů svého druhu ve střední Evropě

Reklama

Související témata: