Hlavní obsah

Hokejisté v Třinci by se měli dočkat moderní multifunkční haly

TŘINEC

Do tří let by v Třinci mohla vyrůst nová multifunkční hala, která by se stala rovněž domovem extraligových hokejistů. Celkovou investici v přibližné výši 700 miliónů korun by měly finančně pokrýt především soukromé a komerční zdroje. Vizuální podoba projektu s názvem Werk Aréna, který zaštiťuje hokejový klub Oceláři Třinec, je zpracována. Výstavba má začít nejdříve na jaře příštího roku.

Foto: www.hcwerk.cz

Zimní stadión v Třinci

Článek

Hala má být vybudována na ploše 10 500 metrů čtverečních v lokalitě ve Frýdecké ulici, což je vzdušnou čarou jen několik stovek metrů od současného zimního stadionu v Lesní ulici. Projekt počítá s kapacitou 5200 diváků. "Navržený objekt má jedno podzemní a dvě plnohodnotná nadzemní podlaží. Třetí nadzemní podlaží bude mít pouze provozně-obslužný charakter," uvedl pro ČTK mluvčí třineckého hokejového klubu Ivo Pullmann.

Na rozdíl od zimního stadiónu v Lesní ulici by měla mít nová Werk Aréna výrazně širší spektrum využití se zaměřením na celý příhraniční region Těšínského Slezska. Investoři mají v plánu i pořádání dalších sportovních podniků, freestyle motokrosu, koncertů, kongresů a jiných kulturně společenských akcí.

"Termín zahájení stavební realizace projektu je stanoven na jaro roku 2010. Dokončen by mohl být o dva roky později," řekl Pullmann.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice