Hlavní obsah

Obránci Hanzlíkovi nevyšla KHL a zůstává ve Spartě

PRAHA

Hokejový obránce Jan Hanzlík uzavřel nový roční kontrakt s pražskou Spartou, ve které strávil celou dosavadní extraligovou kariéru. Sedmadvacetiletý bek se sice po uplynulé sezóně poohlížel po zahraničním angažmá, nakonec se však s klubem dohodl na prodloužení spolupráce.

Článek

"Přestože chtěl po sezóně odejít do ruské KHL, byli jsme stále v kontaktu a nakonec došlo k dohodě na příští ročník," uvedl v tiskové zprávě generální manažer klubu Petr Bříza. Sparta intenzivně sháněla obránce. "Jednali jsme s několika adepty, sledovali i situaci v zámoří. Měli jsme ale jasné hranice v naší současné finanční politice rozpočtu týmu, kterých jsme se museli držet. Nakonec jsme se rozhodli pro Hanzlíka, od kterého víme, co můžeme očekávat," doplnil Bříza.

Hanzlík chtěl buď zkusit angažmá v cizině nebo zůstat v holešovickém klubu. "Měl jsem dvě nabídky z extraligy a dvě z Evropy. Z Ruska bohužel nic nevyšlo," upřesnil hráč, jenž za Spartu hraje od sezóny 2000/01. "Spartě je pro mě klub číslo jedna, vyrůstal jsem tady a jsem vděčný za to, že mi dali šanci. Přesvědčil mě i tým a zájem vedení o mě. I když jsme teď dvakrát nebyli ve finále, Sparta je podle mě stále nejlepší klub v republice," dodal Hanzlík.

V minulém ročníku byl druhým nejproduktivnějším obráncem Pražanů po Jiřím Vykoukalovi. V 52 zápasech základní části si připsal 16 kanadských bodů za dvě branky a 14 asistencí. V 11 duelech play off přidal čtyři nahrávky.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín