Hlavní obsah

Slovenský bek Majeský by mohl začít sezónu ve Spartě

PRAHA

Obranu pražské Sparty by mohl v úvodu extraligy vyztužit slovenský hokejista Ivan Majeský. Přestože podepsal kontrakt se Skellefteou, kvůli daňovým zákonům ve Švédsku se na sever přesune až o něco později po startu Elitserien. Sám prý stojí o to zahájit sezónu ve Spartě, kde působil již v sezóně 2004/05, nebo v rodné Banské Bystrici.

Článek

Sparta má o Majeského velký zájem. "Ta varianta je opravdu ve hře, ale nerad bych ještě předbíhal. Ivan podepsal smlouvu ve švédské Skelleftee, ale já bych určitě moc uvítal, kdyby sezónu u nás alespoň začal. Že o jeho služby stojíme, to je jasné. Usilovali jsme i o to, aby u nás podepsal kontrakt na celý ročník," řekl ČTK hlavní kouč Pavel Hynek.

Dvaatřicetiletý bek se zkušenostmi z NHL se od svého působení ve Spartě v české metropoli usadil. "Z Prahy pochází manželka a na život zde jsem si rychle zvykl," uvedl v rozhovoru pro deník Šport. Také proto je Sparta ve hře. "Je možné, že sezónu rozehraji někde jinde. Přemýšlím, že asi v rodné Banské Bystrici, ale v úvahu připadá i Sparta," řekl Majeský, jehož bilance v dresu Pražanů čítá včetně play-off 33 zápasů a 11 bodů za čtyři branky a sedm asistencí.

Sparta stojí také o další posily působící ve Švédsku. V jednání je podobně krátkodobé angažmá bývalých opor útoku Jaroslava Hlinky a Jana Hlaváče, kteří jsou smluvně vázáni v Linköpingu.

Reklama

Související témata: