Hlavní obsah

Plzeňské hokejisty posílí trojice Kanaďanů

PLZEŇ

Hokejisty Plzně posílí v nadcházející extraligové sezóně trojice kanadských hráčů. Západočeský klub se podle svých internetových stránek dohodl na spolupráci s obráncem Dougem O'Brienem a útočníky Markem Bomersbackem a Tylerem Scofieldem.

Článek

"Všichni podepsali smlouvu na jeden rok, v Plzni se budou hlásit v pondělí, kdy hráči poprvé vyjedou na led. Doteď absolvovali individuální suchou přípravu," uvedl sportovní ředitel klubu Milan Tichý na adresu nových posil. Všichni tři přiletí do Prahy v pátek, v neděli večer se sejdou s novými spoluhráči na prvním srazu.

Největší posilou by měl být obránce O'Brien, který má na svém kontě jako jediný z trojice i několik startů v NHL. V sezoně 2005/06 pětkrát nastoupil za Tampu Bay. O dva roky později působil ve Finsku, kde oblékal dres Raumy. Uplynulou sezónu strávil stejně jako Bomersback v nižších soutěžích AHL a ECHL, Scofield hrál univerzitní soutěž NCAA.

O jejich angažování se zasloužil zejména Tichý, který vedle práce v plzeňském klubu působí stále jako skaut Columbusu. "Dostal jsem od agentů dlouhý seznam hráčů a tři měsíce jsem ho vyřazovací metodou zkracoval. Nakonec jsme vybrali tyto hráče," řekl Tichý ČTK.

Důležitým kritériem byla i ekonomická stránka. "Samozřejmě že jsme si mohli vybírat i výborné hráče z AHL, ale na ty ekonomicky nedosáhneme. Oni navíc mohou jít do Ruska nebo do Švýcarska. Proto jsme šli o kategorii níže. Třeba se ale u nás ukážou v dobrém světle a za rok tam (do Ruska, Švýcarska) půjdou i oni," uvedl Tichý.

Oba útočníci Bomersback i Scofield patřili v uplynulé sezóně k nejproduktivnějším hráčům svých týmů a měli průměr více než jednoho kanadského bodu na zápas. Tichý věří, že se jim bude dařit i na západě Čech. Osobně však viděl hrát jen Scofielda. "O všech jsem však mluvil s dalšími skauty, kteří mi je doporučili," dodal Tichý.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec