Hlavní obsah

Plzeňský klub zahájil přípravu na ledě s novým názvem i logem

PLZEŇ

Po dvoutýdenní dovolené zahájili hokejisté Plzně závěrečnou část přípravy, kterou už budou tvořit tréninky na ledě ČEZ Arény. Téměř dva měsíce trvající suchou část letního drilu provázely rozsáhlé změny uvnitř celé organizace. Po avizovaném odchodu hlavního sponzora Lasselsbergeru došlo ke změně názvu na HC Plzeň 1929 a klub má i nové logo, jemuž dominuje hlava indiána.

Článek

Navíc se hrající generální manažer Martin Straka vkladem přibližně 25 milionů stal většinovým majitelem čtvrtého týmu loňské sezony. Brzy sedmatřicetiletý olympijský vítěz tak odvrátil hrozbu konce extraligového hokeje v západočeské metropoli.

Už koncem dubna odešel do pražské Sparty trenér Pavel Hynek a jeho pozici vzápětí zaujal Marian Jelínek, který se po působení právě v týmu z Holešovic stal na západě Čech poprvé hlavním koučem. Asistenty zůstali Milan Razým a trenér brankářů Rudolf Pejchar. Změny se nevyhnuly ani hráčskému kádru, z něhož zmizela více než polovina. Konkrétně pět obránců v čele s Cartellim a Čakajíkem a osm útočníků, z nichž nejvíce vyčnívali produktivitou Fabuš, Tomas a Vostřák.

Na post brankářské jedničky přišel ze Sparty Tomáš Pöpperle, jenž nahradil Jana Cháberu mířícího opačným směrem.

Obranné řady Plzně vyztuží třinácti sezonami v NHL ostřílený Jaroslav Modrý z Liberce a také bývalý německý reprezentant a hráč, jenž většinu kariéry odehrál v útoku, Jan Benda z Mladé Boleslavi. Po pěti ročnících strávených v jiných extraligových klubech se do mateřského oddílu vrací pětatřicetiletý Jiří Hanzlík z Karlových Varů. Na nově zúžené kluziště sportovní manažer Milan Tichý angažoval Kanaďana Douga O'Briena a po dvou letech se ze zámořských juniorek vracejícího Dominika Boháče.

Ofenzivní ztráty budou vyvažovat příchody pardubického křídla Michala Tvrdíka, střelce Lukáše Ovily ze Zvolena a návrat talentovaného mladíka Jana Stránského z Kanady. Ze stejné země navíc minulý týden dorazili i Mark Bombersback a Tyler Scofield, od nichž si plzeňské vedení slibuje přímočarý herní styl. Dokonce budou oba působit ve stejné útočné řadě.

V úvodní tréninkové jednotce byli hokejisté rozděleni na dvě skupiny. V té první se objevili mladí hráči bojující o místo v sestavě, po hodince je vystřídaly zkušené opory Straka, Vlasák a další. Kvůli zdravotní prohlídce chyběly jen tři kanadské posily a zkušený Modrý, jenž se k mužstvu připojí později.

Příští týden už západočeský tým odehraje první z dvanácti plánovaných přípravných utkání, která zahrnují také Tipsport Cup, ve kterém narazí na pražskou Spartu, České Budějovice a Hradec Králové. Plzeň čeká také turnaj v Německu s účastí mužstev z tamní DEL. Nový ročník nejvyšší hokejové soutěže odstartuje 9. září a HC Plzeň 1929 by i kvůli výročí osmdesáti let od založení rád navázal na loňsku semifinálovou účast.

Program přípravných zápasů:
30. července: Plzeň - Mladá Boleslav (17:30),
4. srpna: Plzeň - Hradec Králové (17:30),
6. srpna: Sparta Praha - Plzeň (18:00, Tipsport Cup),
11. srpna: Karlovy Vary - Plzeň (18:00),
13. srpna: Plzeň - České Budějovice (17:30, Tipsport Cup),
14. srpna: Wolfsburg - Plzeň (16:30, turnaj Německo - Drážďany),
15. srpna: Drážďany - Plzeň (18:00, turnaj Německo - Drážďany),
16. srpna: Eisbären Berlín - Plzeň (14:30, turnaj Německo - Drážďany),
18. srpna: Chomutov - Plzeň (17:30, Tipsport Cup),
21. srpna: Plzeň - Straubing (17:30),
23. srpna: Straubing - Plzeň (18:00),
3. září: Plzeň - Karlovy Vary (17:30).

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články