Hlavní obsah

Hnilička s Kladnem jen potrénuje, brankářská dvojice se měnit nebude

KLADNO

Trenér hokejistů Kladna Zdeněk Müller dementoval na pondělním prvním tréninku týmu na ledě informace o příchodu Milana Hniličky. Zkušený brankář bude s Kladnem trénovat, ale pouze jako ostatní krajánci. Proto se ani pondělního tréninku Kladna neúčastnil, stejně jako ostatní hráči ze zahraničních klubů. V sezóně Kladno sází na brankářskou dvojici Miroslav Kopřiva, Lukáš Cikánek.

Článek

„Neuvažujeme o tom, že bychom rozšířili naši brankářskou dvojici. Pouze jsme Milanu Hniličkovi povolili s námi trénovat, stejně jako jiným hráčům ze zahraničních klubů, bratrům Kaberleovým,Tenkrátovi a dalším. Děláme to tak každým rokem,“ vysvětlil Zdeněk Müller.

Kladenský kouč nemá ani náznaky o tom, že by se chystal odchod brankářské jedničky Miroslava Kopřivy, o které v souvislosti s Hniličkovým návratem do Kladna média v minulém týdnu spekulovala. "Pokud vím, Kopřiva má v Kladně smlouvu a nikdo mi neřekl o tom, že by ho chtěl klub pustit jinam," doplnil Müller.

Při prvním tréninku na ledě si Kopřiva zachytal poměrně dost, jeho parťák Lukáš Cikánek totiž přihlížel pouze v civilu ze střídačky. "Nepřišla mi celá výstroj. Chybějí betony, brusle a kalhoty. Snad by měly dorazit ve středu," smutnil mladý gólman. Jeho spoluhráči si naopak zvykali jak na novou, tak na starou výstroj. Vždyť naposledy byli na ledě v březnu. "Bude to trvat tak čtrnáct dní, než si to všechno sedne," pravil Kopřiva.

Na novém ledě zimního stadionu bude Kladno trénovat každý den, ve čtvrtek dvakrát. Od příštího týdne už přijdou na řadu i přípravné zápasy. První v úterý 28. července od půl šesté před domácím publikem s prvoligovým Ústím nad Labem.

Reklama

Související témata: